- TM 31
Składniki
- 550 gramów mąki
- 25 gramów drożdży świeżych
- 220 gramów mleka
- 2 jajka kurze + 2 zòltka
- 90 gramów cukru + 10g
- 100 gramów miekkiego masla lub margaryny
- szczypta soli
Nadzienia, ktòre dodalam
- suszone śliwki, bez pestek
- marmolada jablkowa
- śmietana kremówka ( ubita)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc mleko, drozdze i 10g cukru: 2min / 37° / obr 2. Dodac 1 lyzke maki ( z 550g ): 10sek / obr 3, zostawic w "Blokada naczynia miksującego" do wyrosniecia (ok. 1h). Dodac jajka, cukier, margaryne: 10sek / obr 3. Dodac make i sòl:: 2min / "Ciasto" . Przelozyc do miski, zostawic do wyrosniecia ( 1-2h). Podsypac maka, rozwalkowac, wykrawac dowolne formy ( moje sa kòlka), nakladac nadzienia, sklejac kòlka po 2, kilka kòlek upiec bez nadzienia ( beda napelniane bita smietana) ( jak na zdjeciach), zostawic jeszcze 10-15min do wyrosniecia. Piec w nagrzanym piekarniku: 180° / 10-15min ( zalezy od piekarnika). Ja jedne nadzialam musem jablkowym, drugie suszonymi sliwkami, trzecie bita smietana, wszystko posypalam cukrem pudrem. Najlepsze sa cieplawe.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Wstawilam kilka szczegòlòw Z calego ciasta wycinamy kòlka, musza byc wszystkie do pary. Niektòre pieczemy luzem- te na foremkach ,na zdjeciu - po upieczeniu i wystygnieciu beda z bita smietana. Inne napelniamy przed pieczeniem - kòlko, nadzienie, zamykamy drugim kòlkiem, cos jak okragle pierozki ( jesli zle sie sklejaja, brzeg wewnetrzny kòlek posmarowac woda, wtedy sie dobrze skleja ). Jesli jeszcze sa problemy, prosze pytac
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Prosze o więcej szczegółów DLA BLONDYNKI wykrawac kółka nakładac nadzienie na wierzch? a smietana do złożenia dwoch ciastek??? pozdrawiam
radekfoto
Ale pyszności trzeba będzie zrobić koniecznie ja też troszku na diecie ale takich słodkości chyba nie odmówię zrobię na wekend i zaproszę gości, mniejsze ryzyko, że sama pochłonę połowę hihihihi pozdrowionka
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Dziewczyny od samego czytania i patrzenia ślinka leci i chce się jeść Jutro przyjeżdżają Wnusie więc od rana będę piekła pyszne ciacha Pozdrawiam Wszystkich Łasuchów
Ahahahha Co do diety, fakt, trzeba sie troche powstrzymac Choc ciezko .... uffi.... Gosia musi byc w formie, pamietasz, jak to bylo z nami ??? Dokladnie tak samo Studniòwka to wielka uroczystosc We Wloszech nie istnieje, obchodzi sie inaczej A kawiarenke moglabys otworzyc, dobry pomysl
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Uśliniłam klawiaturę Wyglądają obłędnie Nie nadążam robić tych pyszności Dziewczyny po Świętach się odchudzają, Gosia narzuciła sobie żelazne zasady do Studniówki, żeby się nie okazało, że sukienka, którą szyła zrobiła się za ciasna A ja nie mogę tyle jeść! A ciągle bym coś robiła Powinnam mieć swoją kawiarenkę Pozdrawiam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Are you sure to delete this comment ?