



- TM 31
Składniki
- 550 gramów mąki
- 25 gramów drożdży świeżych
- 220 gramów mleka
- 2 jajka kurze + 2 zòltka
- 90 gramów cukru + 10g
- 100 gramów miekkiego masla lub margaryny
- szczypta soli
Nadzienia, ktòre dodalam
- suszone śliwki, bez pestek
- marmolada jablkowa
- śmietana kremówka ( ubita)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlozyc mleko, drozdze i 10g cukru: 2min / 37° / obr 2. Dodac 1 lyzke maki ( z 550g ): 10sek / obr 3, zostawic w
"Blokada naczynia miksującego" do wyrosniecia (ok. 1h). Dodac jajka, cukier, margaryne: 10sek / obr 3. Dodac make i sòl:: 2min /
"Ciasto" . Przelozyc do miski, zostawic do wyrosniecia ( 1-2h). Podsypac maka, rozwalkowac, wykrawac dowolne formy ( moje sa kòlka), nakladac nadzienia, sklejac kòlka po 2, kilka kòlek upiec bez nadzienia ( beda napelniane bita smietana) ( jak na zdjeciach), zostawic jeszcze 10-15min do wyrosniecia. Piec w nagrzanym piekarniku: 180° / 10-15min ( zalezy od piekarnika). Ja jedne nadzialam musem jablkowym, drugie suszonymi sliwkami, trzecie bita smietana, wszystko posypalam cukrem pudrem. Najlepsze sa cieplawe.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Wstawilam kilka szczegòlòw
Z calego ciasta wycinamy kòlka, musza byc wszystkie do pary. Niektòre pieczemy luzem- te na foremkach ,na zdjeciu - po upieczeniu i wystygnieciu beda z bita smietana. Inne napelniamy przed pieczeniem - kòlko, nadzienie, zamykamy drugim kòlkiem, cos jak okragle pierozki ( jesli zle sie sklejaja, brzeg wewnetrzny kòlek posmarowac woda, wtedy sie dobrze skleja ). Jesli jeszcze sa problemy, prosze pytac

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Prosze o więcej szczegółów DLA BLONDYNKI
wykrawac kółka nakładac nadzienie na wierzch? a smietana do złożenia dwoch ciastek??? pozdrawiam
radekfoto
Ale pyszności
trzeba będzie zrobić koniecznie
ja też troszku na diecie
ale takich słodkości chyba nie odmówię
zrobię na wekend i zaproszę gości, mniejsze ryzyko, że sama pochłonę połowę hihihihi
pozdrowionka 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Ahahahha
Co do diety, fakt, trzeba sie troche powstrzymac
Choc ciezko .... uffi.... Gosia musi byc w formie, pamietasz, jak to bylo z nami ???
Dokladnie tak samo
Studniòwka to wielka uroczystosc
We Wloszech nie istnieje, obchodzi sie inaczej
A kawiarenke moglabys otworzyc, dobry pomysl

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Uśliniłam klawiaturę
Wyglądają obłędnie
Nie nadążam robić tych pyszności
Dziewczyny po Świętach się odchudzają, Gosia narzuciła sobie żelazne zasady do Studniówki, żeby się nie okazało, że sukienka, którą szyła zrobiła się za ciasna
A ja nie mogę tyle jeść! A ciągle bym coś robiła
Powinnam mieć swoją kawiarenkę
Pozdrawiam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/