thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 600 gramów mąki
  • 50 gramów drożdży świeżych + 10g cukru
  • 1 jajko kurze + 2 zòltka
  • 220 gramów mleka
  • 100 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 5 gramów oleju z oliwek
  • 110 gramów cukru
  • 1/4 łyżeczki soli

Dodatkowo

  • 5-6 jablek
  • cynamon mielony
  • cukier puder do dekoracji

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto: do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc maslo, olej, mleko, drozdze, 10g cukru: 2,5min / 37° / obr 2. Dodac cukier, jajko, zòltka, make, sòl: 3min / Ciasto"Ciasto" . Ciasto jest dosc luzne. Przelozyc do posypanej maka miski, zostawic do wyrosniecia, az podwoi objetosc. Wylozyc na blache, natluszczona i posypana maka, badz wylozona papierem. Wyròwnac. Przygotowac jablka: obrac, wyczyscic, pokroic kazde na ok. 16 czesci. Jablka wciskac w ciasto, posypac wszystko cynamonem, zostawic na 30min do ponownego wyrosniecia. Piec w nagrzanym piekarniku: 190° / do zrumienienia ( sprawdzic patyczkiem). Po wystygnieciu posypac cukrem pudrem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Drozdzowe z jablkami

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 21, 2018 at 11:49
    5.0

    Dziękuję za przepis. Piekę nie pierwszy raz i z różnymi owocami ☺

  • marca 23, 2018 at 19:34
    5.0

    Dziękuje za przepis SmileCiasto zniknęło bardzo szybko Smile

  • lutego 24, 2013 at 12:46

    Nie ma za co, Grazynko Big Smile Big Smile Love Love  A ja ciut lepiej, zeby nie zapeszyc tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Glowa dalej trzyma sie na karku, palec jeszcze siny i pocharatany, ale ciut mniej spuchniety i zaczyna lekko swedzic Party Party Party  Znak, ze powoli sie goi Big Smile Big Smile  I boli znacznie mniej Big Smile Big Smile  Dzieki, kochanie i milej niedzieli wszystkim Big Smile Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lutego 24, 2013 at 10:05
    5.0

    tmrc_emoticons.) Veroniko dziękuję za nowy przepis na ciasto drożdżowe Big Smile  zrobię mężowi niespodziankę tmrc_emoticons.;)  On zajada się ciastem drożdżowym Big Smile tmrc_emoticons.D Love  Vercia jak Twoje zdrówko? Pozdrawiam serdecznie Big Smile Love

Are you sure to delete this comment ?