- TM 31
Składniki
Ciasto
- 235 gramów mąki
- 10 gramów kakao bez cukru
- 100 gramów miekkiego masla lub margaryny
- 100 gramów cukru
- 50 gramów wody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Nadzienie:
- 80 gramów platkòw owsianych
- 250 gramów ricotty lub miekkiego twarozku
- 170 gramów mleka
- 10 gramów miekkiego masla lub margaryny
- szczypta soli
- 125 gramów cukru
- 75 gramów Czekolady gorzkiej
- 1 cytryna lub pomarancza, skòrka (+ sok z 1/2, wg gustu)
- 1/2 łyżeczki cynamonu, mielonego
- aromat waniliowy
- 1 jajko kurze, male
- 20 gramów skòrek kadryzowanych ( pomarancza, limonka)
Dekoracja:
- cukier puder do posypania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ciasto: do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc wszystkie skladniki: 25sek / obr 5. Zawinac w folie, wlozyc do lodòwki na czas przygotowania nadzienia. Nadzienie: do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc mleko, maslo, platki, sòl: 7min / 90° / obr 2, wyjac, wystudzic kompletnie. Rozdrobnic czekolade: 5sek / obr 8, odlozyc. Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc skòrke, skòrki kadryzowane i cukier: 5sek / obr 8. Dodac wszystkie skladniki: 25sek / obr 4. Rozwalkowac ciasto, wykrawac krazki, formowac pierozki. Piec w nagrzanym piekarniku: 190° / ok. 15min (sprawdzac by sie nie przypalily).
Jesli zostanie nadzienie: dodac troche platkòw owsianych, wymieszac, klasc lyzka ciasteczka na blaszke. Piec w goracym piekarniku: 190° / ok. 15-18min. Zostawic do wystygniecia.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
This was a fantastic read, I can’t wait to try south pole clothing out your suggestions.
zaskakujący smak!
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Pyszności
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Pochlaniamy tony slodyczy.... còz zrobic Teraz szykuje sie na Halloween z pomyslami
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Veroniko następny przepis do wypróbowania Szczerze podziwiam Twoją WENĘ
Are you sure to delete this comment ?