thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Beza

  • 4 białka jajek
  • pół szklanki cukru
  • szczypta soli

Dżem

  • słoiczek dżemu np. porzeczkowego

Owoce

  • 2 jabłka obrane ze skórki i pokrojone w cienkie plasterki

Ciasto

  • 250 g mąki
  • 100 g margaryny lub masła
  • 4 żółtka kurze
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. 1. Do naczynia miksującego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"   włożyć wszystkie składniki na ciasto wg kolejności. Ustawić czas 1 min Ciasto"Ciasto" Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" .

    Po wyrobieniu ciasta połowę wsypać do wcześniej przygotowanej tortownicy o wymiarach 24 cm. Kolejnym krokiem jest wyłożenie na powierzchni ciasta dżem i pokrojone jabłka.

    Pozostałe w naczyniu miksującym ciasto wsypać do miseczki.

    Naczynie miksujące umyć porządnie i wysuszyć.

    Do czystego naczynia misującego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" założyć motylek, wlać białka ze szczyptą soli 3,5 min obr 4, po ubiciu piany wsypać cukier i dalej miksować 3 min obr. 4.

    Powstałą pianę wyłożyć na wartwę jabłek i obsypać resztą ciasta.

    Przygotowane ciasto wstawić do piekarnika 180 C czas 45 min.

     

    Smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto owocowe z bezą i kruszonką

Wydrukuj:

Komentarze