- TM 31
Składniki
Beza
- 4 białka jajek
- pół szklanki cukru
- szczypta soli
Dżem
- słoiczek dżemu np. porzeczkowego
Owoce
- 2 jabłka obrane ze skórki i pokrojone w cienkie plasterki
Ciasto
- 250 g mąki
- 100 g margaryny lub masła
- 4 żółtka kurze
- 50 g cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego "Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie składniki na ciasto wg kolejności. Ustawić czas 1 min "Ciasto" "Blokada naczynia miksującego" .
Po wyrobieniu ciasta połowę wsypać do wcześniej przygotowanej tortownicy o wymiarach 24 cm. Kolejnym krokiem jest wyłożenie na powierzchni ciasta dżem i pokrojone jabłka.
Pozostałe w naczyniu miksującym ciasto wsypać do miseczki.
Naczynie miksujące umyć porządnie i wysuszyć.
Do czystego naczynia misującego "Blokada naczynia miksującego" założyć motylek, wlać białka ze szczyptą soli 3,5 min obr 4, po ubiciu piany wsypać cukier i dalej miksować 3 min obr. 4.
Powstałą pianę wyłożyć na wartwę jabłek i obsypać resztą ciasta.
Przygotowane ciasto wstawić do piekarnika 180 C czas 45 min.
Smacznego
Ciasto
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Od zawsze to ciasto nazywa się PLEŚNIIAK. Ale i tak super.