thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 270 g mąki
  • 2 żółtka
  • 200 g margaryny lub masła
  • 100 g cukru
  • szczypta soli

Masa serowa

  • 500 g tłustego twarogu
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki wódki lub rumu
  • szczypta soli
  • 700 g malin
  • margaryna do smarowania tortownicy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Do naczynia miksującego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie składniki na ciasto według kolejności: mąka, żółtka, margaryna, cukier i sól 3 min obr. 3.

    Wyrobione ciasto schłodzić 30 min w lodówce.

  2. Masa serowa
  3. Do naczynia miksującego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć twaróg i cukier 1 min. obr. 4.

    Zgarnąć masę ze ścianek naczynia i dodać pozostałe składniki: jajka, cukier, budyń, sok z cytryny i wódkę 3 min obr. 4.

     

  4. Tortownicę wysmarować margaryną i porozkładać ciasto (również na połowę ścianki tortownicy).

    Podpiec w piekarniku 10 min temp. 200 C.

    Wyłożyć z piekarnika.

    Do środka wlać masę serową. Na wierzch wysypać maliny.

    Całość piec 40 min tem. 200 C.

    Smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik z malinami

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: