- TM 31
Składniki
Kruszonka
- 80 g mąki
- 60 g cukru
- 60 g masła lub margaryny
Ciasto
- 220 g mleka
- 50 g drożdży
- 100 g cukru
- 5 łyżeczek mleka kokosowego
- 560 g mąki
- 80 g masła lub margaryny
- 1 jajko kurze
- 1 łyżeczka soli
- 4 łyżeczki powideł jabłkowo-dyniowych, (powidła powodują, że ciasto nie jest zbyt suche)
- olej do wysmarowania miski
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego "Blokada naczynia miksującego" wsypujemy mąkę, cukier i dodajemy masło s. 10 obr. 4
Przekładamy do małej miski
Do naczynia miksującego "Blokada naczynia miksującego" wlewamy mleko, dodajemy drożdże, cukier, mleko kokosowe 3 min/37 C/obr. 1
Dodajemy pozostałe składniki według kolejności, wyrabiamy 3min "Blokada naczynia miksującego" "Ciasto"
Ciasto przekładamy do wysmarowanej olejem dużej miski, przykrywamy bawełnianą ścierką i odstawiamy na 30 min.
Następnie ciasto dzielmy na dwie części i przekładamy do wyłożonych papierem do pieczenia keksówek, obsypujemy kruszonką.
Odstawiamy na 10 min.
W między czasie nagrzewamy piekarnik do 180 C.
Piec 45 min.
Smacznego
Kruszonki
Ciasto
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo ciekawa alternatywa z mlekiem kokosowym i powidłami. Do spróbowania jutro
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Ciasto można również zrobić bez mleka kokosowego oraz bez powideł.
Dla lubiących rodzynki można je dodać według upodobać.
Smacznego