thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
7min
Czas całkowity
47min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • Ciasto 100 g orzechów włoskich, 3 jajka 200 g cukru 300 g mąki ananasy z puszki 1 łyżeczka sody oczyszczanej Krem 1 kg serka sernikowego 200 g cukru 1 cukier waniliowy 400 ml śmietany 30%

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto



    1. Zmielić orzechy Obr.6 ,czas 3s
    2. przełożyć na inne naczynie
    3. do naczynia miksującego włożyć
      motylek , wlać jajka i wsypać cukier 
      Obr.4, czs 3 min
    4. wsypać orzechy i pozostałe
      składniki , wymieszać Obr.4 , 5s
    5. ciasto przelać do formy min fi
      28 cm i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st- 40 min


     



    Krem



    1.w
    naczeniu ubić śmietanę – założyć motylek , wlać śmietanę  miksować ok.2min, Obr.3



    2.
    śmietanę wyłożyć do innego naczynia



    3.
    serek z cukrem i cukrem waniliowym zmiksować na lekką śmietanę – ok1min , Obr.5



    4.
    dodać do naczynia bitą śmietanę i delikatnie wymieszać



    Po
    upieczeniu i ostygnieciu ciasto przekroić na pół i przełożyć kremem

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto Ananasowe z lekkim kremem

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?