- TM 31
Składniki
- 150 g gorzkiej czekolady
- 100 g masła
- 100 g cukru
- 4 jajka
- 30 g mąki
- dodatkowo 8 kostek gorzkiej czekolady
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. czekoladę połamaną na kawałki włóż do naczynia miksującego i rozdrobnij 10s; obr 10
2. dodaj 100g masła - roztapiamy masło z czekoladą - 1,5 min; 50st; obr.3
3. dodać pozostałe składniki cukier, jajka, mąka opócz dodatkowych kawałków czekolady 40s; obr 4
4.przełożyć do pojemników typu np malutkie filiżanki do kawy ekspreso- super jeśli będzie ich 8 mieściło się w dolnej części varomy, do każdej włożyć kawałek czekolady
5. do naczynia wlać około 0,5 l wody , nałożyć varomę , przykryć pokrywą i gotować 25min; obr.2; varoma
Deser- ciasto - smakuje pysznie- delikatne , niezykle czekoladowe , myślę ze na sylwestra zamiast czekolady możemy dołożyć wiśni z likieru - pychotka , można jesć ciepłe lub zimne
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Dziękuję za przepis!
Ciasto wlałam do foremek silikonowych.
Wyszło mi na 12 sztuk. Ułożyłam je na dolnej i górnej częsci Varomy
Wyszły pyszne
Jaką mąkę można użyć zamiast pszennej? Ryżowa się sprawdzi? Albo kukurydziana/z amarantusa?
ja zrobilam z orginalnej czeskiej kolekcji " Kauzla z pary", wyszlo wysmienicie, czas jest dluzszy o 10 min i nie opada jak wyrasta tak zostaje
Deser najwyższej próby! Prosty w wykonaniu a wykwintny w smaku.
Przepyszny
Bardzo smaczne i mocno czekoladowe mam tylko pytanie: czy powinno byc w środku wilgotne a miejscami delikatnie płynne? Zjadłam,w smaku dobre,ale nie wiem czy brzuch po tym nie rozboli moze nastepnym razem trzeba potrzymac nie 25 a np 30min?
Bardzo dobre. Mocno czekoladowe Polecam
Bardzo smaczne i efektowne.Mocno wyrastają,ale szybko po wyjęciu z waromy opadają,więc proponuje konsumowanie jeszcze cieplutkich.
Pyszne! Mogłabym je robić codziennie! Dziękuję za przepis! Pozdrawiam!
Pyszne! Mogłabym je robić codziennie! Dziękuję za przepis! Pozdrawiam!
Are you sure to delete this comment ?