- TM 31
Składniki
- 150 g gorzkiej czekolady
- 100 g masła
- 100 g cukru
- 4 jajka
- 30 g mąki
- dodatkowo 8 kostek gorzkiej czekolady
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. czekoladę połamaną na kawałki włóż do naczynia miksującego i rozdrobnij 10s; obr 10
2. dodaj 100g masła - roztapiamy masło z czekoladą - 1,5 min; 50st; obr.3
3. dodać pozostałe składniki cukier, jajka, mąka opócz dodatkowych kawałków czekolady 40s; obr 4
4.przełożyć do pojemników typu np malutkie filiżanki do kawy ekspreso- super jeśli będzie ich 8 mieściło się w dolnej części varomy, do każdej włożyć kawałek czekolady
5. do naczynia wlać około 0,5 l wody , nałożyć varomę , przykryć pokrywą i gotować 25min; obr.2; varoma
Deser- ciasto - smakuje pysznie- delikatne , niezykle czekoladowe , myślę ze na sylwestra zamiast czekolady możemy dołożyć wiśni z likieru - pychotka , można jesć ciepłe lub zimne
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Dziękuję za przepis!
Ciasto wlałam do foremek silikonowych.
Wyszło mi na 12 sztuk. Ułożyłam je na dolnej i górnej częsci Varomy
Wyszły pyszne
Jaką mąkę można użyć zamiast pszennej? Ryżowa się sprawdzi? Albo kukurydziana/z amarantusa?
ja zrobilam z orginalnej czeskiej kolekcji " Kauzla z pary", wyszlo wysmienicie, czas jest dluzszy o 10 min i nie opada jak wyrasta tak zostaje
Deser najwyższej próby! Prosty w wykonaniu a wykwintny w smaku.
Przepyszny
Bardzo smaczne i mocno czekoladowe mam tylko pytanie: czy powinno byc w środku wilgotne a miejscami delikatnie płynne? Zjadłam,w smaku dobre,ale nie wiem czy brzuch po tym nie rozboli moze nastepnym razem trzeba potrzymac nie 25 a np 30min?
Bardzo dobre. Mocno czekoladowe Polecam
Bardzo smaczne i efektowne.Mocno wyrastają,ale szybko po wyjęciu z waromy opadają,więc proponuje konsumowanie jeszcze cieplutkich.
Pyszne! Mogłabym je robić codziennie! Dziękuję za przepis! Pozdrawiam!
Pyszne! Mogłabym je robić codziennie! Dziękuję za przepis! Pozdrawiam!