thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
48 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 450 gramów mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 180 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 100 gramów cukru
  • 1 jajko kurze
  • 60 gramów czekolady gorzkiej do ciasta
  • 20 gramów kadryzowanej skòrki pomaranczowej (1 lyzka)
  • szczypta soli

Dekoracja

  • ok.200 gramów Czekolady gorzkiej
  • kandyzowana skórka pomarańczowa

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc 20g skòrek: 2sek / obr 6, odlozyc. Wlozyc czekolade- 60g: 6sek / obr 8, zostawic w naczyniu, dodac wszystkie pozostale skladniki na ciasto, wlacznie ze skòrka: 30sek / obr 5, nastepnie: 2min / Ciasto"Ciasto" , wyjac. Wyrobic lekko rekoma. Podzielic ciasto na 48 czesci. Z kazdej czesci zrobic waleczek o dl. ok. 20cm; zlozyc na pòl, "zwinac w supelek". Ulozyc na blaszke, piec w nagrzanym piekarniku: 180° / 10-12min. az troszke stwardnieja. Wystudzic kompletnie. Czekolade przeznaczona na polewe, rozpuscic w wodnej kapieli, wystygle supelki maczac w czekoladzie, tylko z wierzchniej strony. Mozna przyozdobic grubo posiekana skòrka pomaranczowa.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasteczkowe szalenstwo trwa.... czekoladowe supelki z pomarancza

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 7, 2014 at 16:42

    Ciasteczka dobre, aczkolwiek jak dla mnie mogłoby być więcej cukru - ale to już kwestia gustu tmrc_emoticons.) 

     

    Polecam tmrc_emoticons.) 

  • września 30, 2013 at 20:42
    4.0

    Ciasteczka nie wyrobiły mi się za dobrze i po upieczeniu są dość suche=kruche. Smak jednak bardzo nam odpowiada-nie miałam pomarańczy kandyzowanej więc dałam świeżą spażoną skórkę. Oblane czekoladą wyszły nieźle. Z pewniścią żadne się nie zmarnuje! Jakby tylko były bardziej wilgotne, byłyby świetne.

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

  • października 4, 2012 at 15:42

    Aniu, dzieki za zwròcenie uwagi tmrc_emoticons.)  Juz poprawilam. Wybilo sie samo, tzw. podpowiedz tmrc_emoticons.;)  Fakt, jak zobaczylam, tez zglupialam na chwile Big Smile  Teraz jest ok Big Smile  Mialo byc 60g di ciasta. Czekolada na polewe, jest podana osobno, ok. 200g. Dzieki tmrc_emoticons.;)  Teraz smialo mozesz robic ciastkatmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • października 3, 2012 at 23:44

    ciasteczka wyglądają pysznie... chciałabym wypróbować ale zastanawia mnie jeden fragment przepisu:"60 gramów czekolady gorzkiej lub 200g gorzkiej i 100g mlecznej" - nie wiem ile mam dać ostatecznie tej czekolady ;o)

    ;o)

Are you sure to delete this comment ?