thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 250 gramów mleka
  • 1 jajko kurze
  • 80 gramów cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 cukier waniliowy
  • 20 gramów drożdży świeżych
  • 500 gramów mąki
  • 80 gramów miekkiego masla lub margaryny

Nadzienie

  • 200 gramów orzechow wloskich
  • 100 gramów cukru brązowego
  • 100 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 2 łyżeczki miodu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto: do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc mleko, drozdze i 10g cukru: 2,5min / 37° / obr 2. Dodac jajko, cukier, margaryne, make, cukier waniliowy, sòl: 2,5min / Ciasto"Ciasto" . Odstawic  do wyrosniecia. W tym czasie przygotowac farsz: do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc orzechy i cukier: 5sek / obr 8. Dodac margaryne i miòd: 8-10sek / obr 4. Ciasto podzielic na kawalki, kazdy rozwalkowac, smarowac nadzieniem, zwijac, nacinac, skladac. Zostawic na 15-20min do wyrosniecia, piec w goracym piekarniku: 200° / 10-12min. Cieple posmarowac rozpuszczona margaryna.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Buleczki z nadzieniem orzechowym

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 13, 2016 at 15:02
    5.0

    Pyszne! Robiłam juz kilka razy, raz z masą z przepisu, raz z dżemem wiśniowym własnej roboty(piękne, czerwone), raz z masą makową i dzisiaj zużyłam resztki masy kajmakowej. Ciasto jest wspaniałe i jest bazą do różnosmakowych nadzień tmrc_emoticons.) Polecam! W skali brak gwiazdek tmrc_emoticons.)

  • lutego 19, 2013 at 15:28

    te bułeczki są wysmienite, do masy orzechowej dodałam jabłuszko tak jak radziła Elak, tmrc_emoticons.) następnym razem zrobie z masą serową serduszka  tmrc_emoticons.)

  • lutego 19, 2013 at 12:25

    Super Big Smile Big Smile Party Party Party

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lutego 18, 2013 at 21:13
    5.0

    Vercia buleczki zrobione i zjedzone, wyszly pyszne. Zrobilam z masa kajmakowa i mieszanka orzechow pysznosci tmrc_emoticons.D polecam i sa latwe w przygotowaniu wychodza piekne serca   tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.) Big Smile

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • lutego 17, 2013 at 21:18

    Love No, cudne Veroniczko. Dobrze, że dodałaś w komentarzu opis wykonania (wykręcenia). Ja też nie mogłam się połapać. Brakuje zdjęcia  rulonika, który potem jest już przekrojony.. Ale o.k.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • lutego 17, 2013 at 00:11

    Dziewczyny, mam nadzieje, ze wypròbowalyscie, i ze smakowaly tmrc_emoticons.)  A nadzienie mozna zmienic, mysle, ze to nie problem Big Smile tmrc_emoticons.;) Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lutego 13, 2013 at 23:51

    No szacun za pomysl!!!!!!

     

  • lutego 13, 2013 at 20:10
    5.0

    Piękne te bułeczki tmrc_emoticons.D dodaje do wyprobowania tmrc_emoticons.D ciekawa jestem czy wyjdą tez takie z masą krówkową ??? pewnie tak tmrc_emoticons.D mozna pokombinować tmrc_emoticons.D a z twarozkiem ???? można próbować Big Smile dziekuję za przepis tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D już dzisiaj nie zrobię na walentynki, mężulek mnie jutro na obiadek zaprasza, ale w wekend się skuszę tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • lutego 13, 2013 at 11:51

    tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D Nie ma sprawy Haniu  tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Ciasto dzielimy na kawalki, nieduze. Kazdy kawalek rozwalkujemy, jak na 1° zdjeciu. Nakladamy nadzienie. Zwijamy w ciasny rulonik, dluzsza strona, jak nalesniki. Rozcinamy ostrym nozem na srodku, spòjrz na nastepne zdjecie. Koncòwki zostaja nierozciete, bo inaczej wszystko sie rozwali. Koncòwke, te dalsza od Ciebie, podwijasz, zwyczajnie wkladasz pod spòd, spòjrz na zdjecie, zobaczysz, ze wyjdzie serce. Sama ladnie ulozysz, by wyszlo serducho  Big Smile Mam nadzieje, ze zrozumialas  Big Smile Big Smile LoveJesli jest jeszcze jakis problem, z checia wytlumacze  Big Smile Skladanie jest proste, jedynie 1° raz wydaje sie dosc skomplikowane, zobaczysz sama Haniu  Big Smile Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lutego 13, 2013 at 04:36

    Verciu może coś więcej o składaniu tmrc_emoticons.;) Bo nierozumna blondi musi mieć łopatologię stosowaną Big Smile Przepis wspaniały ,wygląd też .Potrzebna szczegółowa instrukcja wykonania tmrc_emoticons.p Cooking 7

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

Are you sure to delete this comment ?