![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/ctf0d8pc-fafcb-298760-cfcd2-56cdmv3h/76693d4b-8981-490e-9163-f60333be9418/main/buleczki-gotowe-do-nadziania.jpg)
- TM 31
Składniki
- 250 gramów mleka
- 100 gramów miekkiego masla lub margaryny
- szczypta soli
- 25 gramów drożdży świeżych
- 400 gramów + 100g maki
- 100 gramów cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlozyc mleko, drozdze, cukier, maslo : 2min / 37° / obr 2. Dodac 400g maki i sòl: 2min /
"Ciasto" . Dodac pozostale 100g maki: 3min /
"Ciasto" . Zostawic do wyrosniecia. Formowac buleczki, zostawic na blaszce buleczki ponownie do wyrosniecia. Piec w goracym piekarniku: 200° / do zrumienienia. Wystudzic, przelozyc czym kto chce i lubi, posypac cukrem pudrem.
Moje nadzienie: 110g nutelli + 140g mleka skondensowanego.
Nadaja sie swietnie dla dzieci na podwieczorek. Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo dobre .Polecam 😊
Pyszności
zrobiłam wczoraj a już dzisiaj nic nie ma
ale przyszli sąsiedzi na kawkę to ich poczęstowałam
i bułeczki wyparowały
![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Dzieki za pomoc, kobietki
Przynajmniej wiadomo o co chodzi teraz
Smoczku, polecam, smaczne, nadziane, czym kto chce
A jak Ty kochana masz na imie ?
Pozdrawiam
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Drożdżowe bułeczki - to jest to. : nie do pogardzenia. Przepis do wypróbowania w najbliższym czasie
Pozdrawiam
jest u nas takie mleko w tubkach, widziałam w polo i w tesco![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Jest jeszcze takie w tubkach. Można je dostac w sklepach czasem. ;o) Gęste jak pasta do zębów ;o)
;o)
Gabrysiu, mleko mieszamy z nutella. Nie wiem tylko w jakiej postaci przedstawia sie to mleko skondensowane w Polsce, w takim razie :O :O :O U nas jest w tubce, geste, jak pasta do zebòw, wiec wymieszane z nutella, powstaje krem. Czy w Polsce jest plynne ? Pamietam, ze kiedys, w dziecinstwie, jadlam takie mleko prosto z tubki. Istnieje jeszcze takie ? To w zasadzie taki krem mleczny, slodki . Pomòzcie dziewczyny, jest cos takiego ? :O :O
![Love Love](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/love.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Dzięki Veroniko za nowe bułeczki. Upiekę na pewno.
tylko co zta nutelką i mlekiem? Mleko do popicia czy do wymieszania z nutella? ![tmrc_emoticons.~ tmrc_emoticons.~](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/puzzled.png)
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Przekroilam na pòl i posmarowalam, jak kanapke
, ale mysle, ze mozna robic na 2 sposoby
Buziaki
![Love Love](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/love.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Dodaje do wyprobowania. Wygladaja pysznie. Mam tylko pytanko czy kroisz na pol i wkladasz nadzienie czy nakladasz do srodka szpryca ??? pozdrawiam![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Are you sure to delete this comment ?