thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
20 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

  • 50 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 200 gramów mleka
  • 20 gramów cukru
  • 35 gramów drożdży świeżych
  • 1 jajo kurze
  • starta skòrka z cytryny i pomaranczy
  • 430 gramów mąki
  • szczypta soli

Krem

  • 1 cytryna, skòrka
  • 100 gramów cukru
  • 480 gramów mleka pełnotłustego
  • 2 jajka kurze
  • 40 gramów maizeny/skrobi kukurydzianej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Rozpuscic margaryne: 20sek / 37° / obr 2. Dodac mleko, drozdze i cukier: 15sek / obr 3. Dodac pozostale skladniki: 20sek / obr 4, nastepnie: 1min / Ciasto"Ciasto" . Ciasto musi wyjsc miekkie. Zostawic do wyrosniecia (ok. 1h). Rozwalkowac (ok. 1cm), wycinac krazki.  Pozostawic ponownie do wyrosniecia. W tym czasie przygotowac krem, zostawic do ostygniecia i zgestnienia. Smazyc w goracym oleju, tradycyjnie lub piec w piekarniku: 150° / ok. 18-20min. Obtaczac w cukrze. Za pomoca  szprycy o cienkim dziòbku nakladac krem.

  2. Krem: do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"   wlozyc skòrke i cukier: 20sek / obr 7. Dodac mleko, jajka, maizene: 7min / 90° / obr 4. Zostawic chwilke do przestygniecia, napelniac paczki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bomboloni alla crema - wloskie paczki

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 11, 2014 at 20:23
    5.0

    aż ślinka cieknie na te pączusie tmrc_emoticons.)

  • lutego 3, 2013 at 20:49

    Cooking 7 Party Cudowne te bomboloni. Strasznie mi się podoba ta nazwa, ale z wyglądu też   odpowiadaja nazwie. Mniam

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • stycznia 22, 2013 at 10:04

    Dziękuję za zamiaszczenie kremu ;o) Teraz nie pozostaje nic innego tylko przetestować ;o) myślę, że na jednym zjedzonym pączku sie nie skończy ;o) Big Smile

    ;o)

  • stycznia 18, 2013 at 13:11

    Elu, ja zastepowalam czasem maka ziemniaczana. Efekt nie jest na 100% ten sam, ale nie jest zle tmrc_emoticons.)  Mozesz tez spokojnie zrobic krem wg wlasnego przepisu, jesli masz Big Smile  Aby nie byl za rzadki , bo ucieknie wszystko tmrc_emoticons.;) Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • stycznia 18, 2013 at 11:31
    5.0

    Super, tylko gdzie ja kupię maizenę? Nawet w sklepie ze zdrową żywnością u nas nie ma  tmrc_emoticons.~   Czym radzisz zastąpić: mąką kukurydzianą, czy skrobią ziemniaczaną? czy wymieszać pół na pół?  tmrc_emoticons.(   

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • stycznia 17, 2013 at 13:50

    Dodalam krem, bedzie latwiej i szybciej Big Smile tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • stycznia 17, 2013 at 09:54

    Mniam... ale mi narobiłaś smaka ;o) A gdzie znajdę przepis na krem do tych pączków? ;o) Big Smile

    ;o)

  • stycznia 16, 2013 at 20:43
    5.0

    Ale pyszności tmrc_emoticons.D zrobię napewno, bardzo lubię domowe pączki tmrc_emoticons.D dzięki kochana tmrc_emoticons.D buziaki Love

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • stycznia 16, 2013 at 14:21

    12 zòltek :O :O :O  O kurcze :O :O  A nie wychodzily za twarde ? Ja kiedys wypròbowalam z 3 jajkami, ale wyszly dosc twarde. Teraz robie tak, pozwalam im wyrosnac jak nalezy, a jak mam wiecej czasu, to zmniejszam ilosc drozdzy, do 15g, a ciasto rosnie sobie 2-3 godzinki.  Wazne, by ladnie uroslo, inaczej paczki wyjda twarde. tmrc_emoticons.;)  Ciasto na paczki jest dosc "delikatne" tmrc_emoticons.;)  Wypròbujcie dziewczyny i dajcie znac Big Smile Big Smile Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • stycznia 16, 2013 at 07:57
    5.0

    Veroniko dzięki za przepis  tmrc_emoticons.)  Trochę mnie zaskoczył, bo ja do tej pory robiłam pączki z przepisu mojej Babci i na 1 kg mąki brałąm 12 żółtek!  tmrc_emoticons.)  Twoj sposób jest bardziej ekonomiczny  tmrc_emoticons.)  i to mi się podoba  tmrc_emoticons.D  Zrobię na pewno i dam znać jak smakowały  Party   tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

Are you sure to delete this comment ?