Składniki
- szczypta soli
- szczypta ulubionych ziół
- pol lyzki masla do smazenia
- 2 żółtka
- 2 białka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia włożyc mieszadło. Wlac białka, wsypac szczypte soli i ubijac w poz.4 przez około 2-4minut az białka beda ubite na sztywną piane. W tym czasie rozgrzac masło na patelni (na małym ogniu). Dodac po jednym zoltku ciągle ubijajac. Wylac gotową masę na rozgrzana patelnie i przykryc pokrywka. Po kilku minutach energicznie przezucic omlet na druga strone. Zsunac z patelni.
*mozna tez podsmazyc drobno posiekana cebulke zanim wyleje sie mase na patelnie i wtedy bedzie omlet z cebula
+polecam podawac omlet z sosem majonezowo-ketchupowym (zmieszac majonez i ketchup w rownych proporcjach, dodac pieprzu i gotowe )
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
bardzo dobry omlet
Bardzo smaczny Byl tylko problem z "energicznym" przeżuceniem