![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/e9nw64gi-f3536-019347-cfcd2-i683bk2m/774f2800-b6ec-407e-be94-32f52272cbf5/main/marchewki-z-ciasta-faszerowane.jpg)
- TM 5
Składniki
ciasto
- 1 łyżka cukru
- 80 g mleka
- 20 g drożdży
- 350 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 100 g margaryny
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki kurkumy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać cukier i drożdże, podgrzać1 min30sek/37°C/obr.1
2.Dodać pozostałe składniki na ciasto, wymieszać 10 sek/obr.6. Następnie wyrobić 1 min/
"Ciasto"
3.Ciasto podzielić na 12 części i odstawić na chwilę do wyrośnięcia. W tym czasie przygotować z folii aluminiowej 12 stożków. Z ciasta robimy długie ruloniki, które zawijamy na wcześniej przygotowane aluminiowe stożki i układamy je na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia.
4.Wkładamy do zimnego piekarnika ,ustawionego na 180 °C , pieczemy 15-20 min , aż się zarumienią. Tak przygotowane marchewki faszerujemy ulubioną pastą lub sałatką.
Porady
Dobrze u dołu skleić stożki, aby pasta czy sałatka nie uciekała nam podczas jedzenia
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
nie trzeba
Wychodzą na ciepło bez problemu ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
I nie trzeba tych rulonikow Z foli niczym smarować? czy po upieczeniu odchodzą od folii?
więcej zdjęć niestety nie posiadam ;( . Z ciasta robiłam długie cienkie ruloniki i nawijam je na stożki. Dodam zdjecia jak zrobie je kolejny raz
natomiast zanim je zrobię można poszukać na google ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Możesz podać więcej szczegółów dotyczących zrobienia tych stozkow? Jakoś nie mogę sobie wyobrazić ich wykonania. Może jakieś dodatkowe zdjęcia poszczególnych etapów ich wykonania.
Wyglądają wyśmienicie..![tmrc_emoticons.-) tmrc_emoticons.-)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Are you sure to delete this comment ?