thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
7min
Czas całkowity
7min
porcja/porcje/porcji
3 butelka/butelki/butelek
Poziom
--

Składniki

  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 2 łyżeczki kawy, rozpuszczalnej
  • 250 g śmietanki kremówki
  • 1 puszka skondensowanego mleka niesłodzonego
  • 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego
  • 300 g Czekolady mlecznej, (ja użyłam milki)
  • 750 g whisky

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie


  1. Czekoladę rozdrobnić 10 sek.,  obr.8


    dodać odrobinę alkoholu i podgrzać temp.70* około 5 min obr.2


    dodać wszystkie pozostałe składniki i zmiksować około 30 sek.,  obr. 8

    i przelać do butelek


    Podawać schłodzone , jeśli nie z lodówki to koniecznie z kostką lodu.

    Zamiast mlecznej czekolady można użyć również gorzkiej.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Świąteczny "Baileys"

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?