Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
osoba/osoby
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 01/10/12
zmieniono dnia: 01/10/12
Składniki
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 ząbki czosnku
- 40 gramów oleju z oliwek
- 20 gramów suszonych prawdziwkòw namoczonych uprzednio w wodzie przez 30 min
- 320 gramów ryzu na risotto (czas - patrz na opakowanie)
- 100 gramów bialego wina wytrawnego
- 1000 gramów rosolu warzywnego
- 200 gramów dyni pokrojonej w gruba kostke
- pieprz, sól do smaku
- 20 gramów masla ekstra lub margaryny
- 40 gramów tartego parmezanu lub innego sera wg gustu
- pietruszka , natka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Namoczyc grzyby (na 30min). Rozdrobnic czosnek i pietruszke: 5sek / obr 6. Dodac olej i odcisniete grzyby : 3min / 100° / obr 1. Dodac dynie: 3min / 100° / obr 1. Dodac ryz i wino: 1min / 100° / "Obroty wsteczne" / obr 1. Dodac rosòl: czas- patrz opakowanie / 100° / "Obroty wsteczne" / obr 1, miarka przechylona. Po uplywie czasu dodac maslo/ margaryne, ser: 20sek / "Obroty wsteczne" / obr 3. Posypac swieza pietruszka, wg upodoban.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Proszę mi podpowiedzieć skąd wiecie ile płynów trzeba dodać do potrawy aby ryż do risotto gotować razem z resztą składników i była idealna "papka". Czy jest jakiś przelicznik, że na tyle i tyle gramów ryżu tyle ml płynu???? Ja jestem kucharką, która gotuje bo musi i nie cierpią używać kilku naczyń, najchętniej robiłabym tylko dania jednogatunkowe i pokolei wszystko wrzucała
Witamy. Na bazie Waszego przepisu zrobilismy inny wariant Risotta. Nasze Risotto ugotowalismy z cebulka, dzikimi pieczarkami i poledwica wieprzowa. Pychota . Dziekujemy za ciekawy pomysl, ktory moglismy zmodifikowac. Wloska kuchnia jest super!
TAk się zastanawiam - a co z dynią???
Are you sure to delete this comment ?