- TM 31
Składniki
- ok.170 gramów makaronu conchiglioni ( mòj jest orkiszowy)
- 360 gramów pieczarek
- 150 gramów sera fontal ( fontina)
- 120 gramów mozzarelli ( 2 kulki)
- 1 mala cebulka
- 40 gramów miekkiego masla lub margaryny
- 1 ząbki czosnku ( moze byc w proszku)
- siekana pietruszka
- sól,pieprz
- 10 gramów oleju z oliwek ( mozna dac mniej)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Makaron ugotowac w garnku, wg przepisu ( jest go za duzo na TM). Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc pieczarki: 4sek / obr 5, odlozyc. Rozdrobnic ser: 6sek / obr 5, odlozyc. Rozdrobnic mozzarelle: 3sek / obr 5, odlozyc. Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc cebule, przekrojona na 4, pietruszke i czosnek: 3sek / obr 5. Dodac oliwe i pieczarki: 3min / 100° / obr1, wyjac, przestudzic. Jak przestygnie dodac 2/3 sera, 2/3 mozzarelli, sòl i pieprz do smaku ( nie za duzo soli ! ). Nadzienie jest dosc rzadkie. Kawaleczki masla porozkladac na blaszce. Napelniac muszle, ukladac na blaszke. Powinno zostac troche nadzienia - porozkladac na makaronie, posypac pozostalym serem i mozzarella, lekko popieprzyc. Zapiekac w nagrzanym piekarniku: ok. 25 min / 200°, do zrumienienia. W miedzyczasie przygotowac serowa fondute ( podalam w przepisach).
Porady
Mozna przygotowac dzien wczesniej, wieczorem, wlozyc do lodòwki i piec na nastepny dzien.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?