thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
2 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

  • ok.170 gramów makaronu conchiglioni ( mòj jest orkiszowy)
  • 360 gramów pieczarek
  • 150 gramów sera fontal ( fontina)
  • 120 gramów mozzarelli ( 2 kulki)
  • 1 mala cebulka
  • 40 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 1 ząbki czosnku ( moze byc w proszku)
  • siekana pietruszka
  • sól,pieprz
  • 10 gramów oleju z oliwek ( mozna dac mniej)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Makaron ugotowac w garnku, wg przepisu ( jest go za duzo na TM). Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc pieczarki: 4sek / obr 5, odlozyc. Rozdrobnic ser: 6sek / obr 5, odlozyc. Rozdrobnic mozzarelle: 3sek / obr 5, odlozyc. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc cebule, przekrojona na 4, pietruszke i czosnek: 3sek / obr 5. Dodac oliwe i pieczarki: 3min / 100° / obr1, wyjac, przestudzic. Jak przestygnie dodac 2/3 sera, 2/3 mozzarelli, sòl i pieprz do smaku ( nie za duzo soli ! ). Nadzienie jest dosc rzadkie. Kawaleczki masla porozkladac na blaszce. Napelniac muszle, ukladac na blaszke. Powinno zostac troche nadzienia - porozkladac na makaronie, posypac pozostalym serem i mozzarella, lekko popieprzyc. Zapiekac w nagrzanym piekarniku: ok. 25 min / 200°, do zrumienienia. W miedzyczasie przygotowac serowa fondute ( podalam w przepisach).

Porady

Mozna przygotowac dzien wczesniej, wieczorem, wlozyc do lodòwki i piec na nastepny dzien.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant " Conchiglioni ripieni "- muszle nadziewane pieczarkami

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?