Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
Makaron Papardelle z sosem szpinakowo-cukiniowym z serem blue z niebieską pleśnią
- 1 Cebula cukrowa lub zwykła, Poszatkować 15 sek 3.5 obroty
- 4 ząbków czosnek, Pokroić w plasterki
- 1 łyżki oliwa z oliwek, Do zeszklenia cebuli
- 1 strąki cukinia, Pokroić na trzy duże kawałki , poszatkować w TM 10 sek 2.5 obroty
- 1 kostki Ser Blue z niebieską pleśnią, Dodać do duszenia
- 1 porcje Szpinak liście , garść, Dodać do duszenia
- 1 łyżeczki Soli, pieprzu
- 2 łyżek sok z cytryny, Do sosu na koniec
- 1/4 litra cydr, Do sosu na koniec
Śmietana
- 4 łyżki śmietana 18%
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Ja robię to tak :
1 . 1 łyżka oliwy z oliwek na patelnię , dodać cebulę i lekko posolić , zeszklić przez jakieś 6-8 minut...
2. dodać czosnek w plasterkach....zeszklić dalej ....
3. dodać cukinię, dusić do miękkości, około 10 min
4. dodać szpinak....dusić około 10 min
5.dodać ser Blue , pokrojony, i śmietanę 18 % ...
6. dodać cydr...musi się zredukować...jakieś 10 minut bez przykrycia
7. dodać do smaku cytrynę, sól, pieprz swieżo mielony ...
Makaron papardelle z sosem szpinakowo-cukiniowym z serem blue z niebieską pleśnią
Porady
Szpinak można pominąć....Najlepsza cebula cukrowa, szalotka ma goryczkę, nie polecam...do potrawy można podać kieliszek cydru, pasuje jak dwie krople wody 🙃
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze