thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Makaron Papardelle z sosem szpinakowo-cukiniowym z serem blue z niebieską pleśnią

  • 1 Cebula cukrowa lub zwykła, Poszatkować 15 sek 3.5 obroty
  • 4 ząbków czosnek, Pokroić w plasterki
  • 1 łyżki oliwa z oliwek, Do zeszklenia cebuli
  • 1 strąki cukinia, Pokroić na trzy duże kawałki , poszatkować w TM 10 sek 2.5 obroty
  • 1 kostki Ser Blue z niebieską pleśnią, Dodać do duszenia
  • 1 porcje Szpinak liście , garść, Dodać do duszenia
  • 1 łyżeczki Soli, pieprzu
  • 2 łyżek sok z cytryny, Do sosu na koniec
  • 1/4 litra cydr, Do sosu na koniec

Śmietana

  • 4 łyżki śmietana 18%

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Makaron papardelle z sosem szpinakowo-cukiniowym z serem blue z niebieską pleśnią
  1. Ja robię to tak :
    1 . 1 łyżka oliwy z oliwek na patelnię , dodać cebulę i lekko posolić , zeszklić przez jakieś 6-8 minut...
    2. dodać czosnek w plasterkach....zeszklić dalej ....
    3. dodać cukinię, dusić do miękkości, około 10 min
    4. dodać szpinak....dusić około 10 min
    5.dodać ser Blue , pokrojony, i śmietanę 18 % ...
    6. dodać cydr...musi się zredukować...jakieś 10 minut bez przykrycia
    7. dodać do smaku cytrynę, sól, pieprz swieżo mielony ...

Porady

Szpinak można pominąć....Najlepsza cebula cukrowa, szalotka ma goryczkę, nie polecam...do potrawy można podać kieliszek cydru, pasuje jak dwie krople wody 🙃

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Makaron Papardelle z sosem szpinakowo-cukiniowym z serem blue z niebieską pleśnią

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy