thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

nadzienie

  • 300 g mięsa z rosołu
  • 1 jajo
  • sól i pieprz do smaku

ciasto

  • 200 g mąki
  • 2 jaja
  • 2,5 MT mleka
  • 2,5 MT wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • olej do smażenia
  • 1 jajko rozbełtane ,bułka tarta do obtoczenia,olej do smazenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    krokiety
  1. * na środek naleśnika układamy mięso 

    * zwijamy krokiety - wg uznania tmrc_emoticons.) 

    * każdego krokieta maczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron 

  2. ciasto
  3. * wszystkie składniki na ciasto wkładamy do naczynia miksującego - czas 20 s / obr 5

    * smażymy naleśniki - odstawiamy do ostygnięcia

  4. nadzienie
  5. * mięso mielimy w maszynce do mielenia - doprawiamy do smaku 

    * dodajemy jajko i dokładnie mieszamy - jeśli mięso jest zbyt suche dodajemy wodę

Porady

idealne do barszczyku tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

krokiety z mięsem

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: