- TM 31
Składniki
nadzienie
- 300 g mięsa z rosołu
- 1 jajo
- sól i pieprz do smaku
ciasto
- 200 g mąki
- 2 jaja
- 2,5 MT mleka
- 2,5 MT wody
- 1/2 łyżeczki soli
- olej do smażenia
- 1 jajko rozbełtane ,bułka tarta do obtoczenia,olej do smazenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
* na środek naleśnika układamy mięso
* zwijamy krokiety - wg uznania
* każdego krokieta maczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron
* wszystkie składniki na ciasto wkładamy do naczynia miksującego - czas 20 s / obr 5
* smażymy naleśniki - odstawiamy do ostygnięcia
* mięso mielimy w maszynce do mielenia - doprawiamy do smaku
* dodajemy jajko i dokładnie mieszamy - jeśli mięso jest zbyt suche dodajemy wodę
krokiety
ciasto
nadzienie
Porady
idealne do barszczyku
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Mięso można zmielić, w thermomixie, obr. 5, 20 sekund.
dobry przepis, tylko źle napisany
Czy mieso zawijamy w nalesniki surowe? Nigdy tak jeszcze nie robilam, zawsze gotowalam w rosolku najpierw...
2,5 MT ...to 2,5 miarki thermomixa?