![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/efmmavvj-e7374-567234-f60be-95e5p2du/04d80aa4-d12b-4154-9134-201bc8be20c7/main/kotleciki-schabowe-w-keto-panierce-z-surowka-z-kapusty-kiszonej.jpg)
Składniki
Panierka
- 100 g Migdały – 100 g
- 50 g Słonecznik łuskany – 50 g
- 25 g Sezam – 25 g
- 25 g Pestki dyni – 25 g
- 1 łyżeczek Papryka słodka w proszku – 1 łyżeczka (5 g)
- 0,5 łyżeczki Czosnek granulowany – 1/2 łyżeczki (3 g)
- 1 łyżeczek Sól morska – 1 łyżeczka (5 g)
- 1 szczypty Chili w proszku – 1-2 szczypty lub wedle uznania
SCHABOWY
- 120 g Schab bez kości – 120 g
- 25 g Jajo kurze – 1/2 szt (25 g)
- 35 g Olej rzepakowy – 35 g
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego przekładamy wszystkie składniki na panierkę. Rozdrabniamy 4 s/ obr. 6.
2. 50 g panierki przekładamy na talerz, resztę zamykamy w pojemniku lub słoiku.
3. Jajo wbijamy do miseczki.
4. Schab tłuczemy na cienki kotlet. Moczymy w jajku, obtaczamy w panierce. Smażymy na oleju
rzepakowym (lub smalcu) na złoty kolor.
5. W międzyczasie szykujemy surówkę z kiszonej kapusty.1. Do naczynia miksującego przekładamy wszystkie składniki na panierkę. Rozdrabniamy 4 s/ obr. 6.
2. 50 g panierki przekładamy na talerz, resztę zamykamy w pojemniku lub słoiku.
3. Jajo wbijamy do miseczki.
4. Schab tłuczemy na cienki kotlet. Moczymy w jajku, obtaczamy w panierce. Smażymy na oleju
rzepakowym (lub smalcu) na złoty kolor.
5. W międzyczasie szykujemy surówkę z kiszonej kapusty.
Panierka i schabowy
Surówka z kapusty
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?