thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Panierka

  • 100 g Migdały – 100 g
  • 50 g Słonecznik łuskany – 50 g
  • 25 g Sezam – 25 g
  • 25 g Pestki dyni – 25 g
  • 1 łyżeczek Papryka słodka w proszku – 1 łyżeczka (5 g)
  • 0,5 łyżeczki Czosnek granulowany – 1/2 łyżeczki (3 g)
  • 1 łyżeczek Sól morska – 1 łyżeczka (5 g)
  • 1 szczypty Chili w proszku – 1-2 szczypty lub wedle uznania

SCHABOWY

  • 120 g Schab bez kości – 120 g
  • 25 g Jajo kurze – 1/2 szt (25 g)
  • 35 g Olej rzepakowy – 35 g

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Panierka i schabowy
  1. 1. Do naczynia miksującego przekładamy wszystkie składniki na panierkę. Rozdrabniamy 4 s/ obr. 6.
    2. 50 g panierki przekładamy na talerz, resztę zamykamy w pojemniku lub słoiku.
    3. Jajo wbijamy do miseczki.
    4. Schab tłuczemy na cienki kotlet. Moczymy w jajku, obtaczamy w panierce. Smażymy na oleju
    rzepakowym (lub smalcu) na złoty kolor.
    5. W międzyczasie szykujemy surówkę z kiszonej kapusty.
  2. Surówka z kapusty
  3. 1. Do naczynia miksującego przekładamy wszystkie składniki na panierkę. Rozdrabniamy 4 s/ obr. 6.
    2. 50 g panierki przekładamy na talerz, resztę zamykamy w pojemniku lub słoiku.
    3. Jajo wbijamy do miseczki.
    4. Schab tłuczemy na cienki kotlet. Moczymy w jajku, obtaczamy w panierce. Smażymy na oleju
    rzepakowym (lub smalcu) na złoty kolor.
    5. W międzyczasie szykujemy surówkę z kiszonej kapusty.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kotleciki schabowe w keto panierce z surówką z kapusty kiszonej

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy