- TM 31
Składniki
bułka
- 40 g masła
- 50 g cukru
- 30 g bułki tartej
ciasto
- 300 g sera białego
- 1 jajo
- 300 g mąki
- 1 łyżeczka soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
* do naczynia miksującego włożyć masło - podgrzać czas 2 min/Varoma/obr 1
* dodać cukier i bułkę tartą - podsmażyć czas 4 min /100 st/ obr 2
* pierogi odcedzić, wyłożyć na talerze i polać zasmażką z bułki tartej
* do naczynia miksującego włożyć twaróg, jajo, mąkę i 1 łyżeczkę soli - wymieszać czas 40 s/ obr 3
* przełożyć do talerz, przykryć i odstawić na 30 min
- w tym czasie w dużym garnku zagotować wodę
* podzielić ciasto na części
* na oprószonej mąką stolnicy formować wałki o średnicy ok 2 cm
* pokroić ukośnie w paski 1-2 cm
* do gotującej się wody wsypać pozostałą sól - gotować pierogi ok 7-8 min
bułka
ciasto
Porady
jeśli lubicie bułkę bardziej przypieczoną jak mój mąż to albo dłużej trzeba czekać w TM albo po prostu na patelni dopiec
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze