- TM 21
Składniki
- Farsz:
- 20 dag.gotowanego mięsa z kurczaka
- 1/2 łyżeczkisłodkiej mielonej papryki
- sól
- pieprz
- Ciasto:
- 8 dag. masła
- 10 dag.mąki
- szczypta soli
- kilka gałązek tymianku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Mięso kroimy w małą kostkę.Oprószamy pieprzem,solą i papryką.Podsmażamy bez tłuszczu na rozgrzanej patelni.
. Przygotowujemy ciasto:masło siekamy,wsypujemy mąkę oraz sól i energicznie zagniatamy.Powinno odchodzić od rąk i brzegów naczynia.Jeśli jest zbyt suche,dodajemy odrobinę masła.Tymianek myjemy i osuszamy.Listki obrywamy i drobno siekamy.Dodajemy do ciasta.Lekko schładzamy.
Ciasto dzielimy na pół i rozwałkowujemy.Jeden placek przekładamy do wyłożonej pergaminem formy.Wykładamy mięso,przykrywamy drugim plackiem.Brzegi zlepiamy.Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.Po ok.6 minutach zmniejszamy temperaturę do 170 stopni i pieczemy 10 minut.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/aw.png" alt="" height="19" width="19"> Przepraszam, że pytam ale czy ciasta nie można przygotować w TM ? Przecież po to On jest. " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/aw.png" alt="" height="19" width="19"> Ręcznie...
Szkoda, że nic na temat przygotowania w thermomixie.
To chyba nie na to forum.