Składniki
- 7 bułek kajzerek
- 500 g pieczarek
- 2 średnie cebule
- 2 ząbki czosnku
- 3 kabanosy
- 200 g sera żółtego
- sól, pieprz do smaku
- łyżka ziół (bazylia,majeranek itd)
- masło do posmarowania bułek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia włożyć pokrojony na kawałki ser żółty i zmiksować czas 20 sek, obr.3-4. Przełożyć do osobnego naczynia. Pieczarki umyć lub obrać ze skórki, pokroić na kawałki i włożyć do naczynia, zmiksować czas 20 sek, obr.3 - pomóc kopystką. Przełożyć pieczarki do miski. Nastepnie włożyć do naczynia cebulę i czosnek i zmiksować czas 20 sek, obr.3-4 i dodać do pieczarek. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Kabanosy pokroić na paski.
Bułki przekroić na pół, posmarować masłem i nalożyć po łyżce farszu i kabanosy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut. Po tym czasie posypać bułki serem żółtym i zapiec jeszcze przez 5 minut. Polać ketchupem.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Jutro bedzie na kolacje
Witaj dziekuje za komentarz. Danie jest szybkie i smaczne mozna je zrobic na wizyte niezapowiedzianych gosci i spedzic czas milo i smacznie. Pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Dość ciekawy przepis. Godny wypróbowania.. Pozdrawiam.
Gabi napisałam umyć albo obrać ze skórki a to zależy od stanu pieczarek jakie mamy oczywiście można wszystko włożyć i zmiksować, jak kto uważa a buły są fajnym i szybkim pomysłem na obiad lub na kolację ala zapiekanka Verciu
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
magi , po co Ty obierasz pieczarki ze skórki? Ja tylko myję. Wydaje misię , że można jeszcze skrócić czas wykonania miksując króciutko najpierw cebule i czosnek, a potem jeszce dołożyc do nich pieczarki (nie pokrojone) i jeszcze raz króciutko, 4 sek obr.4 - zmiksować. co Ty na to? Twój przepis fajny , szczególnie jak bułaczki są już ciut czerstwe.Wypróbuję !
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Pachnie mi to prawie zapiekankami
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni