thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 22/12/10
zmieniono dnia: 02/05/22

Składniki

  • 500 g kapusty kiszonej, bez zalewy
  • 500 g wody
  • 100 g marchewki, obranej
  • 50 g pietruszki, obranej
  • 120 g cebuli
  • 40 g oleju
  • 50 g masła
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • Ciasto:
  • 550 g mąki pszennej
  • 30 g oleju
  • 300 g wody, ciepłej
  • 100 g grzybów, suszonych, (np.: borowiki, podgrzybki)
  • Farsz:

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Relleno:



    1. Verter los champiñones con agua (preferiblemente el día anterior), reservar en remojo.
    2. Coloque el repollo en el recipiente para mezclar y agregue el agua. Coloque los champiñones, las zanahorias y el perejil en el Varoma, ponga en el vaso y cocine 30 min / Varoma / velocidad. 1, colar la col cocida por Varoma.
    3. Coloque en el vaso la cebolla y el aceite y pique 3 seg/vel. 5 , luego guiso 3 min / Varoma / velocidad .
    4. Añada los champiñones, las verduras, la col, la mantequilla, la sal y la pimienta y trocee 15 seg/vel. 4 , luego cocine a fuego lento, revolviendo de vez en cuando con una espátula, 5 min / Varoma / / velocidad 2 . Sazone al gusto con pimienta y sal y deje enfriar.


    Torta:



    5. Poner todos los ingredientes de la masa en el vaso de la batidora y amasar durante 1 minuto / / .
    6. Sobre la tabla enharinada, estirar la masa finamente, cortar círculos con un vaso, poner el relleno en el centro de cada uno, formar las albóndigas.
    7. Hervir en agua hirviendo con sal hasta que las albóndigas salgan a la superficie del agua.



    Información:


    El repollo demasiado agrio debe enjuagarse con agua antes de cocinarlo.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierogi z kapustą i grzybami

Wydrukuj:

Komentarze

  • grudnia 10, 2023 at 20:53

    Ewa Wysocz napisał:
    Bardzo wszystkich przepraszm ale musiałam zapisać tłumaszenie, ponieważ ułatwi mi to pracę , szczególnie przed świętami.
    Przygotowanie Farsz:
    1. Grzyby zalać wodą (najlepiej dzień wcześniej), odstawić do namoczenia.
    2. Włóż kapustę do naczynia miksującego i dodaj wodę. Pieczarki, marchewkę i pietruszkę włożyć do przystawki Varoma, włożyć do naczynia miksującego i gotować 30 min/Varoma/obr. 1,
    Odcedź kapustę ugotowaną na Varomie.
    3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i olej, rozdrobnić 3 s/obr. 5, następnie gotować 3 min/Varoma/obr.
    4. Dodać pieczarki, warzywa, kapustę, masło, sól i pieprz, rozdrobnić 15 s/obr. 4, następnie gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając szpatułką, 5 min / Varoma / / obr. 2 . Doprawiamy do smaku pieprzem i solą i odstawiamy do ostygnięcia.
    Ciasto: 5. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w blenderze i wyrabiać przez 1 minutę / / . 6. Na oprószonej mąką stolnicy cienko rozwałkować ciasto, szklanką wycinać kółka, na środek każdego nakładać nadzienie, formować pierożka. 7. Gotować we wrzącej osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną na powierzchnię wody.
    Informacja: Zbyt kwaśną kapustę należy przed gotowaniem przepłukać w wodzie.

  • grudnia 22, 2022 at 11:06

    Ewa Wysocz:
    Niestety, tym tłumaczeniem bardzo utrudnia pani prace dla reszty użytkowników. Można przecież zapisać swoją, przetłumaczoną wersje. Nie rozumiem, po co robic to na oryginale.

  • grudnia 16, 2022 at 10:32
    5.0

    Bardzo wszystkich przepraszm ale musiałam zapisać tłumaszenie, ponieważ ułatwi mi to pracę , szczególnie przed świętami.
    Przygotowanie Farsz:
    1. Grzyby zalać wodą (najlepiej dzień wcześniej), odstawić do namoczenia.
    2. Włóż kapustę do naczynia miksującego i dodaj wodę. Pieczarki, marchewkę i pietruszkę włożyć do przystawki Varoma, włożyć do naczynia miksującego i gotować 30 min/Varoma/obr. 1,
    Odcedź kapustę ugotowaną na Varomie.
    3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i olej, rozdrobnić 3 s/obr. 5, następnie gotować 3 min/Varoma/obr.
    4. Dodać pieczarki, warzywa, kapustę, masło, sól i pieprz, rozdrobnić 15 s/obr. 4, następnie gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając szpatułką, 5 min / Varoma / / obr. 2 . Doprawiamy do smaku pieprzem i solą i odstawiamy do ostygnięcia.
    Ciasto: 5. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w blenderze i wyrabiać przez 1 minutę / / . 6. Na oprószonej mąką stolnicy cienko rozwałkować ciasto, szklanką wycinać kółka, na środek każdego nakładać nadzienie, formować pierożka. 7. Gotować we wrzącej osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną na powierzchnię wody.
    Informacja: Zbyt kwaśną kapustę należy przed gotowaniem przepłukać w wodzie.

  • grudnia 4, 2022 at 22:31
    5.0

    Kiedyś wykonanie było po polsku ,nie rozumiem po co ktoś to zmieniał. Pierogi są super,ale z tym opisem teraz to jakaś porażka

  • listopada 20, 2022 at 09:33
    5.0

    Dlaczego wykonanie jest po hiszpańsku? Wujek Google sobie poradzi tylko po co ten bałagan?

  • stycznia 13, 2020 at 15:18

    Ciasto - Pierwsza Klasa! Zrobiłam na Wigilię. Rozpływa się w ustach. Delikatne. Takie, jak powinno być. Podeszłam początkowo sceptycznie (gotuję od wielu lat i mam swoje "pewniaki"), ale w końcu brak czasu no i zakup nowego TM ( Big Smile) skłoniło mnie do zaryzykowania. Och, nawet nie wiesz, jak Ci jestem wdzięczna za ten przepis!!! Love

  • grudnia 22, 2018 at 21:55
    5.0

    mega pyszne 😋

  • grudnia 19, 2018 at 22:29

    Pierogi przepyszne. Robilam w tamtym roku i teraz robie wiecej. Zmieniam tylko skladniki na farsz. Jest w nim tylko kapusta grzyby i podsmazona cebulka. Kapuste i grzyby po wystygnieciu mieszam w termo dodajac do smaku pieprz i sol. Mieszam skladniki osobno po ok. 13 sek obr4, 5. Potem lacze oba skladniki i dodaje podsmazona cebulke. Bajka A najlepzza opinia to ze byly lepsze od tesciowej. A musze powiedziec ze robi przepyszne 😁

  • grudnia 18, 2018 at 21:33

    Doskonały przepis, bardzo dziękuję. Piergi genialne tmrc_emoticons.-)

    Pozdrawiam,-
    Ela

  • grudnia 16, 2018 at 13:04

    Wspaniały przepis, moje pierwsze pierogi z kapustą i grzybami wyszły przepyszne. Farsz idealny, ciasto mięciutkie, elastyczne. "Kradnę" do moich kolekcji tmrc_emoticons.) Dziękuję

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: