Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
1000 g
Poziom
Łatwy

Składniki

  • płaskiej łyżeczki majranku
  • płaskie łyżeczki do herbaty żelatyny
  • szczypty papryki ostrej
  • 1 płaskiej łyżeczki papryka slodka
  • 1 płaskiej łyżeczki papryki wędzonej
  • szczypty czosnku granulowanego
  • 21 g soli morskiej i peklosoli
  • 1000 g Boczek bez skóry i kostek
  • siatka do szynek wędzenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Boczek myjemy wycieramy do sucha nacinamy po skosie od strony zwijania następnie solimy i reszta przypraw z listy lub własnego upodobania(sól i paprykę daję z dwuch stron) posypuję żelatyną miejsca nacięte i zwijam w rulon zakładam siatkę i do lodówki na 24-48 h 

  2. Do naczyniea wlewam ok 1l gotowanej wody czasami dodaję jeszcze przyprawy ustawiam naczynie do gotowania na parze iwkładam boczek

  3. uatawiam czas 60min Varoma obr 1 po tym czasie jeszcze kolejnę 30 min (czasami sprawdzam czy we wnątrz ma temperaturę 68*C)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Boczek zwijany

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?