thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 12/09/13
zmieniono dnia: 12/09/14

Składniki

sama żurawina

  • 1000 g świeżej żurawiny
  • 400 g brązowego cukru

żurawina z jabkami

  • 500 g świeżej żurawiny
  • 1000 g świeżych jabłek
  • 200 g brązowego cukru
  • cynamon do smaku, 0,5 płaskiej łyżeczki
  • sok z połówki cytryny

żurawina z gruszkami

  • 500 g świeżej żurawiny
  • 1000 g świeżych gruszek
  • 200 g cukru brązowego
  • 3-5 gożdziki opcjonalnie

żurawina z pomarańczą

  • kolędra do smaku, 1 łyżeczka
  • 1 płaskiej łyżeczki soli
  • 250 g cukru brązowego
  • 2 pomarańcze
  • 500 g świeżej żurawiny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Żurawina do mięs i nie tylko
  1. Żurawina z pomarańczą

    Obrane pomarańcze wkładamy do naczynia miksującego czas 10s. / obr.5-6. Dodajemy pozostałe składniki ustawiamy 20 min / temp. 90 st. C / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obroty 2.

  2. Żurawina z gruszkami

    Obrane, wydrążone gruszki oraz pozostałe składniki wkładamy do naczynia miksującego ustawiamy 10 min / temp 90 st. C / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"  / obroty 2. Następnie zwiększamy obroty na czas 15s. / obr.5-6. i znowu ustawiamy 10 min / temp 90 st. C / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obroty 2.

  3. Żurawina z jabkami

    Obrane, wydrążone jabka oraz pozostałe składniki wkładamy do naczynia miksującego ustawiamy 10 min / temp 90 st. C / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obroty 2. Następnie zwiększamy obroty czas 15s. / obr.5-6 i znowu ustawiamy 10 min / temp 90 st. C / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obroty 2.

  4. Żurawina tmrc_emoticons.)

    Żurawinę i brązowy cukier wkładamy do naczynia miksującego ustawiamy temperaturę 90 st. C / 20 minut, obroty wsteczne 2

Porady

Żurawinę wlewamy do słoiczków i zakręcamy na gorąco. Odwracamy słoiczki i pozostawiamy do ostygnięcia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Żurawina do mięs i nie tylko - Przetwory

Wydrukuj:

Komentarze