thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
30 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 22/12/10
zmieniono dnia: 23/05/22

Składniki

  • Farsz:
  • 150 g cebuli, przekrojonej na połowę
  • 20 g oleju
  • 30-50 g bułki tartej
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • Ciasto:
  • 250-270 g mąki pszennej
  • 15 g oleju
  • 150 gciepłej wody
  • 50 g grzybów, suszonych, (np.: borowiki, podgrzybki)
  • 500 g wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Farsz:

    1. 1.    Do naczynia miksującego włożyć grzyby, rozdrobnić 3 s/obr. 6.
    2. 2.    Dodać wodę, gotować 20 min/100ºC/obr. 1.
    3. 3.    Całość przecedzić przez koszyczek, odstawić do ocieknięcia.
    4. 4.    Do naczynia miksującego włożyć cebulę i olej, rozdrobnić 3 s/obr. 5, następnie poddusić 3 min/Varoma/obr. 2.
    5. 5.    Dodać grzyby, 30 g bułki tartej, sól i pieprz, dusić 1 min/100ºC/obr. 2, zmiksować 10 s/obr. 5, odstawić do ostygnięcia. Jeśli farsz jest zbyt mokry należy dodać więcej bułki tartej.

     

    Ciasto:

    1. 6.    Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto, wyrobić 2 min//.
    2. 7.    Na obsypanej mąką stolnicy rozwałkować cienko ciasto, miarką MT wykroić kółka. Na środek każdego nałożyć farsz, zlepić jak pierogi i skleić ze sobą dwa przeciwległe końce.

    Gotować we wrzącej osolonej wodzie, do momentu wypłynięcia uszek na powierzchnię wody.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Uszka do barszczu

Wydrukuj:

Komentarze