thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
3min
Czas całkowity
3min
porcja/porcje/porcji
2 osoba/osoby
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 04/06/14
zmieniono dnia: 18/10/23

Składniki

pasta z tuńczyka

  • 45 g jaja ugotowane na twardo, 1 szt
  • 1/2 łyżeczki soku z cyryny, lub kilka kropel do smaku
  • 5 g kaparów, 20szt.
  • 35 g czerwonej cebuli, 1 mała cebula
  • 15 g oliwek zielonych bez pestek, 5 szt.
  • 7 g czosnku, 1 duży ząbek
  • 4 czubate łyżki majonezu gęstego
  • 10 liści bazylii świeżej
  • 100 g tunczyka, z puszki ( w oliwie lub sosie własnym)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    pasta z tuńczyka na kanapki
  1. 1. Do naczynia miksujacego wrzuć cebulkę pokrojoną, kapary, pokrojone jajo, oliwki, pokrojony czosnek, listki bazylii, zmiksuj 5s/ obr. 7 zgarnij kopystką.

    2. Wrzuć rozdrobnionego odsączonego tuńczyka ( nie moze być zbity) dodaj majonez i sok z cytryny , miksuj
    6s /obr. 5 użyj kopystki.

    pyszne na bułeczki TM z masełkiem na listku sałaty

Porady

nie solić. 

aby zwiekszyć ostrość dodać drugi zabek czosnku 

aby zwiekszyć aromat dodać więcej liści bazylii

 

przy zwiekszonej ilości porcji nalezy odpowiednio zwiększyć czas 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasta z Tuńczyka na kanapki

Wydrukuj:

Komentarze