thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
18min
Czas całkowity
18min
porcja/porcje/porcji
4 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 22/07/14
zmieniono dnia: 17/07/15

Składniki

  • 250 g cukru, zdrowiej trzcinowy
  • 1 łyżeczek agaru, do zagęszczenia
  • 1000 g czerwonej porzeczki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    dżemik z czerwonej porzeczki
  1. owoce wrzucić do naczynia miksującego z cukrem 1min/ obr. 6

    nastawić 18min Waroma /obr 2

    nałożyć koszyczek , bo bedzie pryskać

    4 słoiki 300ml z pasteryzować , pokrywki przetrzeć spirytusem. wlać gorace , zakręcić i odwrócić do góry dnem, aż ostygnie .

Porady

podczas miksowania uzyj miarki, podczas waromy koszyczka.

co do słoików Polecam chińskie słoiki próżniowe , po dezynfekcji i sparzeniu szklanej pokrywki wrzadkiem ( wazne , bo plastikowa pozagniatana uszczelka prostuje sie i podczas równomiernego wciskania do słoika perfekt uszczelnia. Kisze w nich ogórki, kapusę, grzybki marynowane i dżemy . Chińskie, a świetne, ale trzeba dobrze odkazić.
ABY uzyskać GALARETKĘ trzeba przetrzeć owoce przez sito , NIE MIKSUJCIE pestek , bo dżemik będzie gorzki

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

czerwona porzeczka - dżemik

Wydrukuj:

Komentarze