thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
3min
Czas całkowity
3min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

POLEWA CZEKOLADOWA / GANACHE CZEKOLADOWY

  • 100 g gorzkiej czekolady, min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 80 g śmietanki, 36% lub 30% tłuszczu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć czekoladę pokrojoną na kawałki. Rozdrobnić 10s/obr.9. Czekoladę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" .

    2. Dodać śmietankę, podgrzać 2min/50°C/obr.3.

    3. Jeśli chcemy użyć jako polewę można prawie natychmiast polewać nią ciasto. Jeśli chcemy ganache to chwilkę poczekać, ale nie za długo, bo dość szybko gęstnieje.

    Jeśli chcemy, żeby polewa była słodsza część gorzkiej czekolady zamieniamy na dobrą mleczną czekoladę. Ja zwykle robię pól na pół.

    Przepis pochodzi z przepisu na Torta Caprese. Polewa jest tak prosta i smaczna, że przestałam robić inne polewy tmrc_emoticons.-)

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

POLEWA CZEKOLADOWA / GANACHE CZEKOLADOWY

Wydrukuj:

Komentarze