thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
2min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 20/11/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 1 mniejsza cebula, przekrojona na pół
  • 350 g kapusty, niebieskiej, pokrojonej na kawałki
  • 700 g wody
  • 20 g wędzonego boczku, surowego, pokrojonego w drobną kosteczkę
  • 15 g oleju
  • 1 duża łyżka octu jabłkowego lub soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia  wrzucić na obracające się noże cebuę 3sek / obr. 5, zgarnąć ją ze ścianek i przełożyć do innego naczynia,

    2. Do naczynia włożyć kapustę, rozdrobnić 10 sek./ obr.4-5,

    3. Kapustę w naczyniu zalac wodą i gotować 15 min./100 st.C/ obr.Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 2

    4. Odcedzić kapustę do koszyczka, wodę wylać z naczynia

    5. Do naczynia wrzucić pokrojony boczek i dodać olej  ,  3 min./ varoma/ obr.3,

    6. Dołożyć odcedzoną kapustę, dodać cukier, sól, ocet i posiekaną wcześniej cebulę , wymieszać 10sek./ pbrObroty wsteczne"Obroty wsteczne" 3

                                          S M A C Z N E G O !

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

MODRA KAPUSTA - ŚLĄSKA

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?