Składniki
- 1 mniejsza cebula, przekrojona na pół
- 350 g kapusty, niebieskiej, pokrojonej na kawałki
- 700 g wody
- 20 g wędzonego boczku, surowego, pokrojonego w drobną kosteczkę
- 15 g oleju
- 1 duża łyżka octu jabłkowego lub soku z cytryny
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia wrzucić na obracające się noże cebuę 3sek / obr. 5, zgarnąć ją ze ścianek i przełożyć do innego naczynia,
2. Do naczynia włożyć kapustę, rozdrobnić 10 sek./ obr.4-5,
3. Kapustę w naczyniu zalac wodą i gotować 15 min./100 st.C/ obr."Obroty wsteczne" 2
4. Odcedzić kapustę do koszyczka, wodę wylać z naczynia
5. Do naczynia wrzucić pokrojony boczek i dodać olej , 3 min./ varoma/ obr.3,
6. Dołożyć odcedzoną kapustę, dodać cukier, sól, ocet i posiekaną wcześniej cebulę , wymieszać 10sek./ pbr"Obroty wsteczne" 3
S M A C Z N E G O !
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo dobra kapustka, inna niż tradycyjna i do tego syta
Dziękuję Koralinko. Smacznego.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
przepyszne
Człowiek jest wart tyle, ile warte są jego słowa...
Are you sure to delete this comment ?