Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
450 g
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 26/11/14
zmieniono dnia: 26/11/14

Składniki

Konfitura z czerwonej cebuli

  • 600 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 10 g oleju
  • 3 goździki
  • 1 płaskich łyżeczek kminku
  • 1 płaskich łyżeczek soli
  • 200 g brązowego cukru
  • 60 g octu jabłkowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę, rozdrobnić 3s/obr.6.

    2. Dodać olej i dusić 5min/Varoma/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.1

    3. Dodać pozostałe skłądniki, ustawić koszyczek na pokrywę zamiast miarki i dusić 30min/Varoma/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.1

    4. Przełożyć do wyparzonych słoiczków i zakręcić.

     

Porady

Konfitura wspaniale nadaje się jako dodatek do mięs i wędlin, na ciepło oraz zimno.

Przechowywać w lodówce lub pasteryzować.

Przepis autorstwa p.Sylwii Kotowskiej

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Konfitura z czerwonej cebuli do mięsa

Wydrukuj:

Komentarze