- TM 31
Składniki
Konfitura z czerwonej cebuli
- 600 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 10 g oleju
- 3 goździki
- 1 płaskich łyżeczek kminku
- 1 płaskich łyżeczek soli
- 200 g brązowego cukru
- 60 g octu jabłkowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę, rozdrobnić 3s/obr.6.
2. Dodać olej i dusić 5min/Varoma/"Obroty wsteczne" /obr.1
3. Dodać pozostałe skłądniki, ustawić koszyczek na pokrywę zamiast miarki i dusić 30min/Varoma/"Obroty wsteczne" /obr.1
4. Przełożyć do wyparzonych słoiczków i zakręcić.
Porady
Konfitura wspaniale nadaje się jako dodatek do mięs i wędlin, na ciepło oraz zimno.
Przechowywać w lodówce lub pasteryzować.
Przepis autorstwa p.Sylwii Kotowskiej
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
konfitura zrobiona, daje tacie do spróbowania i zobaczymy jaki bedzie werdykt ale pachnie ladnie
W takim razie przepraszam za zdublowanie przepisu - wyszukiwarka jednak mi nie pokazała tego przepisu...
Dobrze się stało, bo może bym nie trafiła na przepis. Gotowe- świetny dodatek.
Jeszcze się robi, ale pachnie tak, że nie mogę się doczekać
Identyczny wstawiła Mixi w 2012r.
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Are you sure to delete this comment ?