thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 25/11/14
zmieniono dnia: 23/12/14

Składniki

Moczka piernikowa

  • 100 g gorzkiej czekolady, w kostkach
  • 300 g suchego piernika, pokrojonego w kostkę
  • 800-900 g wody
  • 50 g miodu
  • 50 g soku z cytryny
  • 50 g płatków migdałowych
  • 50 g daktyli suszonych
  • 50 g orzech laskowy, wyłuskane
  • 50 g orzechy wloskie, wyłuskane
  • 50 g rodzynek
  • 150 g owoce suszone, (np: śliwki, jabłka, morele)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sposób przygotowania
  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć suszone owoce, rodzynki, czekoladę i orzechy. Rozdrobnić 3s/obr.6, przełożyć do innego naczynia.

    2. Daktyle rozdrobnić 10s/obr10. Dodać do pozostałych bakalii.

    3. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć piernik, rozdrobnić 5s/obr.7

    3. Dodać wodę, miód i rozdrobnione bakalie, gotować 15min/100C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.Mieszanie"Mieszanie"

    4.Dodać sok z cytryny, wymieszać 5s/obr.4

    5. Przed podaniem posypać płatkami migdałów.

     

Porady

Można zmniejszyć ilość wody a dodać kompot ze śliwek.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Moczka piernikowa

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: