thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
3min
Czas całkowity
33min
porcja/porcje/porcji
6 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

  • 1000 gramów jabłek
  • 1/2 butelek białego wytrawnego wina
  • 150 gramów masła
  • 150 gramów płatków migdałowych
  • 100 gramów cukru
  • 3 jajka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Obrać jabłka, pokroićna 6 części, wybrać gniazda nasienne i włożyć do miski, zalać winem i na 1-3 godz do lodówki.

    Naczynei żarodporne wysmarować masłem, ułożyć na nim jabłka, 2 miarki wina w którym moczyły się jabłka odlać do szklanki.

    Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.

    W naczyniu miksującym wymieszać jajka z cukrem 2 min, obr.3.

    Dodać masło i 2 MT wina, dodaćmigdały i miksować 2 min. obr. 3.

    Potem nastawić 3 min. temp 100 stopni, obr. 4.

    Jabłka zalać masą i zapiekać 30 min w piekarniku lub do momentu aż płatki się zarumienią.

     

     

Porady

Podawać na ciepło, chociaż super też smakuje na zimno.

Nie zdążyłem zrobić zdjęcia, gdyżgoście odrazu sięzabrali do jedzenia, nie wskazane prowadzenie samochodu po spożyciu. Jeżel ichcecie zaskoczyć swoich gości pysznym deserem polecam, gwarantuję że będą chcieli dokłakę

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Jabłka zapiekane w migdałach

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: