- TM 31
Składniki
na suflet
- 2 szczypty pieprzu
- 1 łyżeczek soli
- 1 szczypty gałki muszkatałowej
- 4 jajka
- 150 gramów sera parmezan
- 120 gramów mąki
- 50 gramów masła
- 100 gramów śmietany 18 %
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180 stopni. Małe foremki do sufletów wysmarować masłem i lekko oprószyć mąką.
2. Do naczynia miksującego włożyćser i rozdrobnić 15s/ obr.7.
Przełożyć do innego naczynia.
3. Do naczynia miksującego włożyć jajka, 60 g mąki, masło, gałkę muszkatałową, sól, pieprz, podgrzać 4 min 30 s/ 90stopni/ obr.3.
4. Dodaćser i śmietanę, wymieszać 10s/ obr.6.
5. Masę przełożyć do przygotowanych foremek i piec 35- 40 mic .
Suflet podawać gorący lub na zimno.
Porady
Aby uzyskać idealny rezultat należy kontrolować temperaturę i podczas pieczenia nie otwierać piekarnika, gdyżnawet nieweilkie zmiany temp. mogą spowodować opadnięcie masy. Z tego powoduy należy podawać odrazu po przygotowaniu.
Zastoswałęm ser parmezan ale można również zastosowaćser gruyere.
Suflet przygotowałem po raz pierwszy i wyszedł przepyszny
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Suflet jest po prostu boski!! Co niedzielę rano dzieciaki mnie budzą i ciągną do kuchni, aby im go przygotować (już na pamięć znam przepis..!!). Cała rodzina go uwielbia... aż musiałem zabrać Termomisia na narty.. Pozdrawiam
Bardzo dziękuję )) pozdrawiam
Alicj@
Witam p.Alicjo
Resztą mąki opruszyć foremki.. Suflet,napewno się uda i będzie smakował..
Pozdrawiam z upalnych Mazur
Danuta Baska
dana08
Pani Danusiu, prosze o podpowiedż co z reszta maki 60 g dodajemy do masy a pozostałe 60??? Marcin jest chyba na wczasach i nie odpisuje a widze ze Pani to juz tez robiła..... Chcialabym jutro zrobic.... Z gory dziekuje, pozdrawiam Alicja
Alicj@
Co robimy z pozostała mąką?? 60 g mąki dodajemy do masy a reszta posypujemy foremki czy dodajemy później? pozdrawiam
Alicj@
Dziękuje Pani Danusiu, usłyszeć takie słowa od tak doświadczonej osoby jak Pani to zaszczy Pozdrawiam
Marcinku,potwierdzam super przepis.
Bardzo dokładnie opisujesz przepisy.
Dzięki za przepis
Pozdrawiam
Danuta Baska
dana08
Are you sure to delete this comment ?