- TM 31
Składniki
Spòd
- 300 gramów ciasteczek digestive
- 120 gramów miekkiego masla w kawalkach
- 30 gramów kakao bez cukru
Masa
- 500 gramów serka mascarpone
- 90 gramów cukru pudru
- 300 gramów śmietany kremówki
- 1-2 łyżki wiśniówki (cherry brandy)
- 300 gramów czekolady gorzkiej lub 200g gorzkiej i 100g mlecznej, rozpuszczonej w kapieli wodnej
- 450 gramów owoców leśnych
Dekoracja
- kakao bez cukru
- owoce
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ubic smietane, wstawic do lodòwki. Czekolade rozpusci w kapieli wodnej, zostawic do przestygniecia. Do naczynia wlozyc mascarpone i cukier puder: 10sek / obr 4. Dodac cherry: 10sek / obr 4. Na obr 4, stopniowo dodawac przestudzona czekolade, nastepnie wymieszac: 10sek / obr 4. Przelozyc do miski, dodac bita smietane, delikatnie wymieszac. Dodac umyte i osuszone owoce, wymieszac. Mase wylozyc na "ciastkowy", wyròwnac, wstawic do lodòwki na 6-8godz., a najlepiej na cala noc. Dekorowac z kakao i owocami wg uznania.
Spòd
Masa
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Ale piękne czekoladowe ciacho mniam napewno wyprobuje
Oj Vercia znowu takie pyszności, i to z czekoladą mniam. Koniecznie wypróbuje
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
No cos ty, zartujesz Gabi... jaki problem??? Zaraz wytlumacze, jak to sie robi i po sprawie. Nie ma sie z czego smiac, uczymy sie cale zycie Do wiekszego garnuszka wkladasz mniejszy, ale zeby sie trzymal i nie wpadl do srodka. Najlepiej z uchami, by mial oparcie. Do tego wiekszego nalej wody, tyle, by nie dotykal dna mniejszego garnuszka. Wrzuc do tego malego polamana czekolade i podgrzewaj wszystko na minimalnym gazie. Czekolada powoli sie rozpusci. W TM tez mozna, trzeba sie spieszyc pòzniej z przygotowaniem, myc garnek po czekoladzie... W tym przypadku wygodniej jest rozpuscic w kapieli wodnej, przynajmniej dla mnie. W ten sposòb "zalatwilam obie sprawy" jednoczesnie. Czekolade i reszte w jednakowym czasie . Mysle, ze sobie poradzisz Daj mi znac
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Veroniko, nie smiej się , ale ja nie wiem jak to się rozpuszcza czekoladę w kąpieli wodnej. W osobnym garnuszku z wodą? A co z tą wodą? Czy nie mozna tego zrobic w TM?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"