thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

buddha bowl z prażoną cieciorką i batatami

  • Cieciorka w zalewie (odsączona) - 90 g
  • Bataty - 60 g
  • Ogórek - 60 g
  • Pomidor - 80 g
  • Szpinak baby - 15 g
  • Awokado - 40 g (resztę wykorzystamy do smoothie, można też zamrozić to co zostanie)
  • Masło orzechowe - 15 g
  • Limonka (sok) - 5 g
  • Syrop klonowy (lub miód) - 10 g
  • Woda - 10 g
  • Sól himalajska - szczypta

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ogórka, pomidora i awokado kroimy w kostkę
  2. Wszystkie warzywa oraz batata i cieciorkę układamy w misce, tak jak na zdjęciu.
  3. Składniki sosu mieszamy dokładnie w miseczce.
  4. Warzywa mieszamy z sosem przed samym podaniem.

Porady

Wskazówka: Wykorzystujemy bataty i ciecierzycę upieczoną dzień wczesniej.

Czas przygotowania: 5 min

Kcal: 534 | B: 24,9 g | T: 19,8 g | W: 64,0 g

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

buddha bowl z prażoną cieciorką i batatami

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY