thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

bowl z jajkiem

  • 70 g kaszy kuskus
  • 150 g wody, gorącj
  • 1 łyżeczki koncentrat bulionu
  • 60 g liści szpinaku, świeżych
  • 60 g pomidorków cherry, koktajlowych
  • 60 g ogórka
  • 400 g wody
  • 3 jajka, rozmiar M
  • 1 cebula ze szczypiorekiem
  • 5-6 liście mięty, świeżej
  • 100 gjogurtu vegańskiego
  • 1 łyżki soku z cytryn
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprz, mielony

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę, odważyć do niej kuskus i gorącą wodę, dodać koncentrat bulionu warzywnego, dokładnie wymieszać kopystką. Miskę przykryć, odstawić. W tym czasie kontynuować przygotowanie przepisu.
  2. Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę, odważyć do niej szpinak, pomidorki i ogórek, odstawić.
  3. Do naczynia miksującego wlać wodę. Włożyć koszyczek i umieścić w nim jajka, gotować na parze 14 min/Varoma/obr. 1. W tym czasiePomidorki koktajlowe przekroić na pół, ogórek pokroić w 5 mm kostkę, cebulki w 1 cm plastry, odstawić. Ostrożnie wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, jajka schłodzić zimną wodą, obrać, przekroić na pół, odstawić. Opróżnić i osuszyć naczynie miksujące.
  4. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć miętę, rozdrobnić 3 s/obr. 8. Miętę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, rozdrobnić ponownie 3 s/obr. 8. Miętę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  5. Dodać jogurt, sok z cytryny, sól i pieprz, wymieszać 10 s/obr. 3. Kuskus przełożyć do miski. Dodać po szpinak, pomidorki koktajlowych, ogórka. Na wierzchu ułożyć połówki jajek, polać jogurtowym dressingiem. Bowl ze szpinakiem podawać udekorowany plastrami cebulek ze szczypiorkiem i natką pietruszki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

bowl z jajkiem WIOLETTA

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: