Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Sos beszamelowy

  • 40 gramów masła, pokrojonego na kawałki
  • 60 gramów mąki pszennej, typ 550
  • 500 g mleka
  • 0,5 płaskich łyżek soli
  • 1-2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • pieprz, mielony, do smaku
  • oregano, tymianek, do smaku

Farsz

  • 450 g kalafiora, mrożonego
  • 450 g brokuła, mrożonego
  • 2 srednie marchewki
  • 1 ser mozzarella, (lub ser morski 200g)
  • 300 g makaronu, np. rurki, świderki
  • ew. posiekana natka pietruszki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Kalafiora i brokuła rozmrażamy prędzej, makaron gotujemy al dente. W tym czasie rozdrabiamy ser 9s/obr.5

    2.Przygotowujemy sos beszamelowy. Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie składniki  według podanej kolejności i podgrzewamy 7 min/90*C/obr.4 

    3.Naczynie żaroodporne lekko natłuszczamy i wykładamy różyczkami kalafiora i brokuła, dodajemy pokrojone w cieniutkie półplasterki marchewkę i ugotowany makaron . Warzywa lekko oprószamy solą i pieprzem, mieszamy.

    4. Zalewamy sosem beszamelowym, posypujemy mozzarellą i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 - 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy natką pietruszki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Komentarze