Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
5
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
opublikowany: 09/12/17
zmieniono dnia: 09/12/17
Składniki
Kapusta z grochem
- 500 gramów kapusta kiszona, pasteryzowana
- 200 gramów grochu, suchego, " Piękny Jaś"
- 2 ziemniaków, mączystych, ugotowanych
- 1 zwyczajna cebula, średnia
- 80 gramów masła, solonego
- 1 szczypty soli, drobnej
- 1 szczypty pieprz czarny, mielony
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Groch umyć, namoczyć i zostawić na noc, po czym ugotować. Pod koniec gotowania posolić.
- Do naczynia miksującego włożyć wypłukaną kapustę kiszoną. Rozdrobnić 6s obr 5.
Składniki zgarnąć kopystką ze ścianekma dno naczynia miksującego. - Dolać 1000g wody.
Założyc miarkę na pokrywę naczynia miksującego i gotować 40 minut 100 stopni obr. 1
Po ugotowaniu kapustę odcedzić. - Ziemniaki obrać i ugotować. Gdy będą miękkie, potłuc w wodzie, w której się gotowały- tak żeby powstały grudki.
- Do naczynia miksującego włożyć 1 średnią cebulę podzieloną na pół. Rozdrobnić 3 s obr 4, dodać masło i dusić, 1 minutę 100 stopni obroty 2.
- Połączyć i wymieszać wszystkie składniki i dobrze zapiec w piekarniku.
- Gorącą kapustę przełożyć do salaterki i podawać
Wykonanie
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
szymix_: Tak należy potłuc je w wodzie pozostałej z gotowania. Ma się zrobić taką breja z tego, dość wodnista.
Tak należy potłuc je w wodzie pozostałej z gotowania. Ma się zrobić taką breja z tego, dość wodnista.
Czy ktoś mi powie o co chodzi w punkcie 4 (.. potłuc w wodzie, w której się gotowały- tak żeby powstały grudki). Cała ta wodę zostawiamy? Nie odlewamy? Jakie grudki?
Świetny przepis !!!, wyszła tak jak robiła moja Babcia a później Mama.
Już drugi raz korzystam z tego przepisu, polecam ten przepis... kapuste z grochem
Małgosiu "Piękny Jaś" to jest fasola a nie groch Pozdrawiam