thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego, np.mrożonego
  • 50 g żółtego sera, startego

Sos

  • pieprz, gałka muszkatałowa
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 150 ml śmietany 18%
  • 150 g białego sera

Szpinak

  • sól, pieprz, czosnek granulowany
  • 1-2 łyżki masła
  • 400 g szpinaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Ciasto francuskie rozmrozić i rozwałkować. Blache wyłożyć papierem i rozłożyć ciasto, dobrze ponakłuwać i piec z 200 st 10 min.

    2. Szpinak podsmażamy na maśle na patelni, i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem (powieniem być dobrze doprawiony=ostrawy tmrc_emoticons.) )

    3.Do naczynia miksującego wkładamy czosnek i siekamy 3 sek/obr5, zgarniamy ze ścianek i dodajemy składniki na sos-ser biały, śmietanę, jajka, doprawiamy pieprzem i gałką do smaku. Mieszamy 10 sek/obr5

    4. Na ciasto podpieczone wykładamy szpinak, polewamy sosem i posypujemy żółtym serem, zapiekamy 20 min w temp 180 stopni

Porady

Jak któś lubi to można dodać więcej czosnku.

Najlepsza tarta jest świeża wyjęta prosto z piekarnika, ale odgrzewana też jest super tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tarta ze szpinakiem

Wydrukuj:

Komentarze