![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/4phmegzi-c1294-314502-f60be-sgjbsb00/5a146ddb-67fd-4dbc-950b-34a1ec3f6fde/main/szpinakowo-fasolowe-burrito.png)
Składniki
Szpinakowo-fasolowe burrito
- 1 puszek czarnej fasoli, z puszki, odcedzonej, opłukanej
- 75 g Czerwona cebula
- 2 ząbki ząbek czosnku
- 200 g pieczarki portobello, świeże, pokrojone w kostkę
- 900 g szpinaku baby
- 1 łyżki drożdży nieaktywnych
- 2 łyżki ostrej przyprawy
- 4 porcje tortilli pszennych
- 1 porcji Letniej salsy, z innego przepisu Thermomix
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Odsączoną i opłukaną fasolę zmielić.
"Obroty wsteczne" 3 przez 10 sekund. Zargnąć kopysktą i powtarzać do uzyskania gładkiej masy.
Odstaw zmiksowaną fasolę na bok.
Posiekaj cebulę i czosnek
Szpinakowo-fasolowe burrito
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?