thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 11/17/10
zmieniono dnia: 08/30/13

Składniki

  • 50 g kefiru
  • 200 g śmietany, Cremefine, do gotowania (15%)
  • 20 g rodzynek
  • 250 g jabłek, ze skórką, pokrojonych w ćwiartki
  • 30 g pestek słonecznika
  • Sos jabłkowy
  • olej, do smażenia
  • szczypta soli
  • 3 jajka
  • 10 g drożdży
  • 10 g miodu
  • 250 g mleka
  • 200 g pszenicy
  • Racuchy
  • 10 g syropu klonowego
  • 75 g soku pomarańczowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Racuchy: Do naczynia miksującego włożyć pszenicę, zemleć 1 min/obr. 10, przełożyć do innego naczynia.
    2. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać miód i drożdże, podgrzać 3 min/37°C/obr. 2.
    3. Dodać zmieloną pszenicę, jajka i sól, wymieszać 30 s/obr. 5, odstawić na 30 min.
    4. Placki usmażyć na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni i odłożyć w ciepłe miejsce. Sos jabłkowy:
    5. Na suchej patelni lekko przyrumienić pestki słonecznika.
    6. W czystym naczyniu miksującym umieścić jabłka, rozdrobnić 5 s/obr. 4.
    7. Dodać pestki słonecznika i pozostałe składniki, wymieszać 30 s/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 2.
    8. Placki przed podaniem polewamy otrzymanym sosem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Racuchy z sosem jabłkowym

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: