Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 30/08/13
Składniki
- 50 g kefiru
- 200 g śmietany, Cremefine, do gotowania (15%)
- 20 g rodzynek
- 250 g jabłek, ze skórką, pokrojonych w ćwiartki
- 30 g pestek słonecznika
- Sos jabłkowy
- olej, do smażenia
- szczypta soli
- 3 jajka
- 10 g drożdży
- 10 g miodu
- 250 g mleka
- 200 g pszenicy
- Racuchy
- 10 g syropu klonowego
- 75 g soku pomarańczowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Racuchy: Do naczynia miksującego włożyć pszenicę, zemleć 1 min/obr. 10, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać miód i drożdże, podgrzać 3 min/37°C/obr. 2.
- Dodać zmieloną pszenicę, jajka i sól, wymieszać 30 s/obr. 5, odstawić na 30 min.
- Placki usmażyć na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni i odłożyć w ciepłe miejsce. Sos jabłkowy:
- Na suchej patelni lekko przyrumienić pestki słonecznika.
- W czystym naczyniu miksującym umieścić jabłka, rozdrobnić 5 s/obr. 4.
- Dodać pestki słonecznika i pozostałe składniki, wymieszać 30 s/ "Obroty wsteczne" /obr. 2.
- Placki przed podaniem polewamy otrzymanym sosem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Smaczne ale bez szału, jak dla nas
Racuchy pyszne! Zamiast pszenicy dałam mąkę (ok.0,5 kg.) Do sosu dałam śmietanę 18% bo akurat nie miałam nic innego.Posłodziłam syropem daktylowym. Pyyycha! Polecam.
Zrobiłam ciasto na racuchy korzystając z przepisu, ale nie smażyłam ich tylko upiekłam w piekarniku. Zamiast sosu zrobiłam mus jabłkowy. Smak wyśmienity, żołądek nie boli, kalorii troszkę mniej.
Przepyszne
Zrobiłam racuchy na deser z 1,5 porcji żeby dla wszystkich starczyło. Nie nadążyłam ze smażeniem
Długo patrzyłam na zdięcie i tekst i nie dowierzałam własnym oczom Rybak wygląda pysznie poproszę o przepis
na zdjęciu jest rybka, a nie racuszki
Are you sure to delete this comment ?