thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 11/08/12
zmieniono dnia: 14/08/12

Składniki

Ciasto

  • 350 gramów mąki pszennej
  • 180 gramów wody letniej
  • 20 gramów drożdży
  • 1 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru

sos pomidorowy

  • 3 duże pomiodory
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 gramów oliwy z oliwek
  • szypta soli
  • 2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki Papryki słodkiej
  • 1 łyżeczki bazylii
  • 1 łyżeczki orygano

Dodatki

  • 200 gramów sera żółtego
  • 100-150 gramów cukinii
  • 10 pomidorów koktalowych
  • garść świeżej bazyli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Do naczynia włożyć wszystkie składniki na cisto, wyrabiać 2minCiasto"Ciasto"

    Ciasto wyrobione rozwałkować ułożyć na papierze do pieczenia. Brzegi zagiąć do góry.

    Włączyć piekarnik na 220 `C

  2. Sos pomidorowy:

    Czosnek rozdrobnić Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" / turbo 2 sek

    dodać pozostałe składniki na sos i wymieszać 20 sek/obr 5. Sos położyć na pizze.

    Dodatki:

    Ser żółty rozdrobnić 7 sek/ odr 7. Przełożyć na pizze

    cukinie pokroić w kostkę i położyć na wierzch pizzy

    Całą pizze włożyć do piekarnika piec ok. 20 min,

    Na koniec pieczenia posypać świeżymi liścimi bazylii.

    Smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pizza Działkowa- Sierpniowa

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 23, 2012 at 00:48

    Dzięki za podpowieć tmrc_emoticons.) Racja 2 łyżeczki pieprzu to zadużo powinno być 1/2 Glasses

  • sierpnia 11, 2012 at 13:18

    Fakt, Magi i SAM maja racje.... Moze obok skladnika, w nawiasie, umiescic cos w rodzaju " albo mniej jak kto lubi, wg upodobania..., czy cos w tym rodzaju..." ??? Czosnek, pieprz, papryka, choc slodka, to niezla bomba dla zoladka, niestety... Ja uwielbiam pikantne, niestety , majac dosc powazny problem z zoladkiem, mialabym problemy... Pewnie nie jestem jedyna tutaj... w takiej sytuacji.... Qube, starczy niewielka poprawka i bedzie ok, co Ty na to ???tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • sierpnia 11, 2012 at 10:59

    Przepis bardzo fajny, letni tmrc_emoticons.D ale SAM ma rację - 2 łyżeczki pieprzu to dużo no chyba, że ktos lubi bardzo ostre dania tmrc_emoticons.;) ja bym dała pół łyżeczki na moje upodobania kulinarne tmrc_emoticons.D każdy może dopasować pod siebie tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • sierpnia 10, 2012 at 23:50

    "2 łyżeczki pieprzu" ???Nie za dużo ?

    tmrc_emoticons.D

    http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków


    http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie