- TM 31
Składniki
- NA NALEŚNIKI;
- 2 jajka
- 1 mały jogurt naturalny
- 400 ml mleka
- 10-11 łyżek mąki, (kopiastych łyżek)
- NADZIENIE;
- 1 op szpinaku zmielonego mrożonego
- 1 duży ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy
- łyżeczka płaska masełka
- odrobina mleka ok 1/4 szkl.
- płaska łyżeczka ziarenek smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
czosnek wrzucamy na wirujące noże
wyłączamy noże, dodajemy oliwkę z masełkiem na ok 2 min/Varoma poz 1
dodajemy szpinak z ziarenkami i odrobiną mleka
gotujemy ok 3-5 min ?Varoma poz 1-2
zawartość wykładamy do miseczki
robimy ciasto naleśnikowe
wbijamy jajka zakładamy motylek 1min/poz 4
dodajemy jogurt 50s/poz4
następnie mleko i po łyżce kopiatej mąki cały czas mieszając na obr 4(ok 2 min)
ciasto wylewamy do miseczki
smażymy naleśnika, wykładamy na talerz ,
smarujemy szpinakiem , zawijamy,układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika tak długo, aż upieczemy wszystkie
następnie wyciągamy z pieca polewamy ketchupem i podajemy gorące
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
WITAM,
POMYSL SWIETNY jednakze nalesniki mi nie wyszly...byly za geste Ponadto malo sprecyzowany przepic...mrozony szpinak,maly jogurt-ile tak naprawde?bedac w innym kraju trudno jest wiedziec ile ma gramow polski zamrozony szpinak Mimo wszystko dziekuje.
Ja użyłam mrożonego szpinaku - tafle połamałam na kilka kawałków - czas przedłużyłam do 8 min i był ok. Wychodzi dość rzadki, pewnie przez to że mrożony - do naleśników raczej trzeba troszkę wody odlać. Ja jadłam sam - więc bardziej przyprawiłam: sól, pieprz i dodałam 2 jajka.
Witaj Alu,
mam pytanie - z jakiego szpinaku robiłaś to nadzienie? Z takiego porcjowanego czy takiego w tafli? A jeśli w tafli, to łamałaś go jakoś? I wydaje mi się że w 5 min mrożony szpinak nie osiągnie temperatury Varoma... Dzięki za odpowiedź
Are you sure to delete this comment ?