- TM 31
Składniki
Składniki
- 100 g maślanki
- 5 pieczarek - jasnych,obranych
- 100 g mini marchewek
- 300 g rózyczek brokuła i kalafiora
- 400 g młodej kapusty- pokrojona na kawałki
- 2 łyżeczki masła
- 2 średniej wielkości kiełbasy śląskie
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 czubatych łyżeczek bulionu zrobionego w thermomix
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Młodą kapustę kroimy na mniejsze kawałki wrzucamy do "Blokada naczynia miksującego" i rozdrabniamy na obrotach 4. Rozdrobnić w/g własnego gustu. Przełożyć do innej miseczki. Można też ją ręcznie poszatkować bo jest miękka.
Do naczynia wrzucić przepołowioną cebulę, czosnek i rozdrobnić 4 sek/obr.4 kopystką zgarnąć warzywa na dno garnka dodać masło i pokrojoną kiełbasę - smażyc 10min/temp.varoma/"Obroty wsteczne" /1
Dołożyć poszatkowaną kapustę, różyczki brokuła i kalafiora, marcheweczkę oraz pieczarki pokrojone w plasterki, zalać maślanką / najlepiej użyć taką co zostaje po zrobienu własnego masła - gotować 15-20 min/100st./obr.1"Obroty wsteczne" , pod koniec gotowania dodać łyżeczkę bulionu przygotowanego w thermomix.
Porady
Młoda kapusta lubi koperek, więc można go dodać na sam koniec gotowania.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze