Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
2
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Makaron chiński z warzywami i marynowanym imbirem
- Orzechy arachidowe - 20 g
- Imbir korzeń - 15 g
- Czosnek - 3 ząbki (15 g)
- Papryczka chilli - 1/2 sztuki (10 g)
- Olej kokosowy Extra Virgin - 10 g
- Makaron ryżowy (szerokie nitki) - 150 g
- Marchew - 100 g
- Papryka czerwona - 90 g
- Por - 40 g
- Sos sojowy (bezglutenowy) - 50 g
- Syrop klonowy (lub miód) - 15 g
- Olej sezamowy - 20 g
- Marynowany imbir - 15 g
- Kolendra świeża - garść
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego przekładamy orzechy, rozdrabniamy 3 s/ obr. 5. Przekładamy do miseczki.
- Do naczynia miksującego przekładamy obrany imbir, czosnek i papryczkę chili bez pestek. Rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
- Dodajemy olej kokosowy. Dusimy 4 min/ 120°C/ obr. 1
- W międzyczasie do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Dodajemy makaron i gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok. 4 min). Odcedzamy w koszyczku.
- Marchew obieramy i kroimy na 2-3 cm słupki, paprykę kroimy w większą kostkę, pora przekrawamy wzdłuż i następnie po skosie w kawałki szerokości 1 cm.
- Do naczynia miksującego dodajemy warzywa, sos sojowy, miód i olej sezamowy. Dusimy 4 min/ 100°C/ obr. wsteczne 0,5.
- Dodajemy makaron ryżowy, dusimy 1 min/ 100°C/ obr. wsteczne 1.
- Na koniec mieszamy kopystką, aby wszystkie składniki złączyły się z sosem.
- Przekładamy do miseczek, posypujemy orzeszkami, ozdabiamy marynowanym imbirem i świeżą kolendrą.
Porady
Wskazówka: Drugą porcję makaronu wykorzystamy jutro na obiad.
Czas przygotowania: 15 min
Kcal: 523 | B: 9,9 g | T: 18,0 g | W: 80,2 g
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze