thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Kopytka

  • 1 porcja wg przepisu //przepisownia.pl/przepisy/kopytka-po-wlosku-przepis-podstawowy/453923
  • ziola itp ( bazylia, szczypiorek, tymianek, oregano i co kto lubi )

Sos

  • 200 gramów pora, pokrojonego na bardzo cieniutkie plasterki
  • 20 gramów oleju z oliwek
  • 10 gramów margaryny roslinnej, miekkiej
  • 200 gramów mleka lub bulionu warzywnego
  • sól, pieprz do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto na kopytka zrobic wg podanego przepisu, dodajac na koncu ziola. Uformowac, ugotowac w goracej , osolonej wodzie.

    Sos: do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wkladamy por, margaryne i olej: 3min / 100° / obr 2. Dodajemy bulion lub mleko ( ja dalam chude mleko), sòl, pieprz: 8min / 100° / Mieszanie"Mieszanie" . Miksujemy: ok. 10-15 sek / Turbo. Polewamy kopytka. Mozna dodatkowo posypac jeszcze "czyms zielonym" tmrc_emoticons.)

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kopytka ziolowe z sosem porowym

Wydrukuj:

Komentarze