Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Składniki na surówkę z kapusty kiszonej (1 porcja):
- 10 g koperku, świeżego
- 25 g cebuli czerwonej
- 100 g kapusty kiszonej
- 10 g oliwy z oliwek extra vergine
Składniki na gryczotto (1 porcja):
- 60 g kaszy gryczanej białej
- 10 g czosnku, (2 ząbki)
- 70 g Pora
- 80 g pieczarek
- 15 g masła klarowanego
- 130 g wody
- 3 g soli
- 1 szczypty pieprzu
- 1 szczypty oregano
- 30 g jarmużu, (garść)
- 10 g płatków drożdzowych, (łyżka)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Dodajemy ćwiartkę cebuli czerwonej, rozdrabniamy 3 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
- Dodajemy kapustę kiszoną i oliwę, rozdrabniamy 3 s/ obr. 5.
- Koszyczek kładziemy na naczyniu miksującym, odważamy kasze gryczaną, dokładnie płuczemy, odstawiamy na bok.
- Do naczynia miksującego przekładamy nie obrane ząbki czosnku. Obieramy 15 s/ obr. wsteczne 4. Wyjmujemy skórki.
- Dodajemy por kokrojony na 2 cm kawałki. Rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno.
- Dodajemy pieczarki pokrojone w ćwiartki, masło klarowane. Podsmażamy 3 min/ 120°C/ obr. wsteczne 0,5 bez miarki!
- Dodajemy kaszę gryczaną. Dusimy 2 min/ 120°C/ obr. wsteczne mieszanie.
- Dodajemy wodę, sól, pieprz, oregano. Zamykamy, na górze kładziemy koszyczek zamiast miarki. Gotujemy 10 min/ 100°C/ obr. wsteczne mieszanie.
- Dodajemy jarmuż i płatki drożdżowe. Gotujemy 4 min/ 100°C/ obr. wsteczne mieszanie.
Przygotowanie surówki (1 porcja)
Przygotowanie gryczotto (1 porcja)
Porady
Kcal: 530 | B: 18.1 g | T: 28.7 g | W: 49.8 g
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze