thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 200 gramów sera asiago (albo innego, dosc twardego)
  • 20 gramów oleju z oliwek
  • 1 cebula średnia
  • 600 gramów kapusty czerwonej
  • 250 gramów sosu pomidorowego lub 160g wody + 3 wieksze pomidory, pokrojone na duze kawalki
  • 2 jajka kurze
  • sòl, pieprz, kminek
  • bulka tarta

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc ser: 15sek / obr 5, odlozyc. Wlozyc kapuste, na 2 razy, rozdrobnic na obr 4, wg upodobania, odlozyc. Wlozyc cebule: 3sek / obr 5. Dodac olej i kapuste: 5min / 100° / obr 1. Dodac reszte skladnikòw, pròcz jajek i sera: 10min / Varoma / obr 1. Przestudzic w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" przez ok. 30min. Dodac jajka i ser: 1min / obr 3. Wylozyc do formy, natluszczonej i posypanej bulka tarta. Posypac jeszcze bulka po wierzchu. Piec w goracym piekarniku: 180° / 30min.

Porady

Porada: prosze wypròbowac przepis, bez ogladania zdjec. Kapusta szatkowana i gotowana, rzadko ma dostojny wyglad. Ale za to, jak smakuje.... Zapraszamtmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Flan z czerwonej kapusty

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 6, 2012 at 20:27

    Grazynko, to zòlty ser, srednio miekki. Jesli nie znajdziesz go nigdzie, zastap innym, nie bardzo miekkim , ale nie parmezanem. Parmezan jest twardy. Jakis zòlty ser, aby nie byl za miekki. Np. gouda sie nie nadaje, za miekki. Daj znac, co wymyslilas Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • października 6, 2012 at 17:46
    5.0

    Veroniko jaki to jest ser asiago? czy jest podobny do naszego sera żółtego ?Pozdrawiam Love Cooking 10